Κυριακή 05.12.2021
More

  Αποχρώσεις- Οι ανασφάλειες που δείχνουν το πρόβλημα

  Επίδομα θέρμανσης που αφορά τα νοικοκυριά, είναι να βάλεις το ελάχιστο εισόδημα για την επιδότηση στα 40 χιλ. ευρώ αν όχι στα 50 χιλ. δεδομένου ότι αυτές οι οικογένειες ακόμα κι αν έχουν δύο μέλη πληρώνουν πολλά παντού, από φόρους και εισφορές ως στεγαστικά κλπ. Δεν είναι πλούσιο ένα ζευγάρι που βγάζει 40 χιλ. ευρώ το χρόνο για να μην επιδοτείται. Ας αφήσουμε συνεπώς τα περί διευρυμένου επιδόματος της κυβέρνησης κι ας σκεφτεί σοβαρά το θέμα και η αντιπολίτευση που δεν έκανε τίποτα παραπάνω όσο κυβερνούσε. Η κατάσταση με τη θέρμανση φέτος είναι τραγωδία…

  Αλλά με τέτοια θέματα προκύπτει πάντα και το ερώτημα ποιος είναι πλούσιος σε αυτή τη χώρα και έχων και κατέχων για να θυμηθούμε και την ορολογία παλιών, πιο σοσιαλιστικών εποχών στον τόπο μας.

  Γιατί κοινωνική πολιτική δεν είναι να υλοποιείς ευρωπαϊκά προγράμματα που στηρίζουν την απόλυτη φτώχεια και το ελάχιστο εισόδημα, αλλά να βρίσκεις το όριο γύρω από το οποίο δημιουργούνται οι βασικές ανασφάλειες των νοικοκυριών σήμερα. Αν σήμερα κάποιοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, να ζεσταθούν ή να έχουν μία ικανοποιητική διατροφή και πρόσβαση στους γιατρούς, τότε έχουμε αληθινά κοινωνικά προβλήματα που δεν θεραπεύονται με επιδόματα και βοηθήματα- τα οποία και προφανώς καλώς δίνονται και πρέπει να αυξηθούν κι άλλο.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ