Τετάρτη 20.01.2021
More

  Αποχρώσεις- Οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων

  Οι δημοσιογράφοι της Γαλλίας, αντιδρούν στην απαγόρευση με νόμο της φωτογράφησης αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, παρά τη γενικόλογη αναφορά περί μη εμποδίων στο δικαίωμα της ενημέρωσης σε νόμο που φέρνει η κυβέρνηση Μακρόν. Ένας νόμος σε λάθος κατεύθυνση γιατί η Αστυνομία όταν βρίσκεται σε επιχείρηση είναι δημόσιος φορέας που επιτελεί δημόσιο έργο, άρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρυφτεί.

  Το γεγονός ότι ο εκσυγχρονιστής Μακρόν περιορίζει το δικαίωμα του κάθε πολίτη στον έλεγχο- την ώρα άλλωστε που υπάρχουν και οι νόμοι των προσωπικών δεδομένων που προστατεύουν κάθε πολίτη, ένστολο και μη από την αυθαιρεσία του κάθε τυχόντα- και θέτει ρητά νέες απαγορεύσεις στη δημοσιότητα, δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Μικρές ψηφίδες από πολλά σημεία που δείχνουν ότι η ελευθεροτυπία και η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι πια στην πρώτη γραμμή…

  Η δημοσιότητα είναι η μητέρα της δημοκρατίας και η ουσία του λαϊκού ελέγχου. Και κανείς στην Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται τον έλεγχο όταν δρα δημόσια και ανοιχτά.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ