Τρίτη 28.06.2022
More

  Αποχρώσεις – Περνώντας από τη Ναύπακτο 

  Στο συγκλονιστικό λιμάνι της Ναυπάκτου, ο κόσμος περπατά στα όριά του, κάθεται να πιει ένα καφέ ή να φάει κάτι, κάνει μία βόλτα στα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης, ίσως να ανέβει μέχρι το Κάστρο ή και να ρίξει μία βουτιά στην ακρογιαλιά έξω από τα τείχη.

  Η ιστορία άνω των 2 χιλιάδων χρόνων πάλλεται κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια σου, η μεγάλη Ναυμαχία του 1571 που συνέβη μερικά μέτρα μπροστά σου είναι ένα από τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ταυτότητας, η φωνή των άσημων και ανώνυμων μαχητών εκφράζεται μέσα από το άγαλμα του Θερβάντες που βρέθηκε πολεμιστής σε ένα καράβι, άγνωστο αν ακόμα είχε σκεφτεί τον ιππότη που θα τον έκανε διάσημο. Κόσμοι ολόκληροι πίσω στο χρόνο συμπυκνώνονται σε μία πρόχειρη επίσκεψή μας, αλλά και σε διαβάσματα, ενδιαφέρον, σημειώσεις για το μέλλον, το πέρασμα από το κλειστό Φετιχέ Τζαμί, τον ίσκιο των πλατάνων.

  Είναι αξιοσημείωτο πόσο έντονη μπορεί να γίνει η ιστορική εμπειρία, σε μία τουριστική επίσκεψη λίγης ώρας σε μέρη όπως η Ναύπακτος, ένα από τα πολλά που έχει η πατρίδα μας.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ