Πέμπτη 06.05.2021
More

  Αποχρώσεις- Ποιος δεν θέλει τα εμβόλια

  Κάθονται αρκετοί και συζητάνε για τα εμβόλια, πώς είναι το ένα, τι κάνει το άλλο, τι παρενέργειες έχει κλπ κλπ. Λες και είμαστε νομπελίστες γιατροί και μας έχει ξεφύγει κανά paper, ενώ είμαστε απλοί άνθρωποι κλεισμένοι σπίτι 10 μήνες τώρα.

  Και λιγότερα να ξέρεις για την ακίδα, για το mRNA ή την ανοσολογική αντίδραση, πάλι πολλά θα ξέρεις με τόσα που έχουμε διαβάσει κι ακούμε κάθε μέρα.

  Το εμβόλιο όμως δεν θα το κάνουμε επειδή έχουμε άποψη για το πώς μας προστατεύει από τον ιό και τι γίνεται με την πανδημία και πώς προσεγγίζουμε την ανοσολογία.Αυτά είναι υπόθεση των ειδικών και των αρμόδιων αρχών -που δίνουν τις άδειες.

  Το εμβόλιο θα το κάνουμε για να βγούμε εκεί έξω που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, εκεί που είναι οι άλλοι άνθρωποι, για να μη χάσουμε αγαπημένους ανθρώπους, για να φάμε και να πιούμε μαζί τους, για τις ερωτικές χειρονομίες και τα φιλιά, για να παίξουμε μπάλα, για να δουλέψουμε, για να τραγουδήσουμε ή να δούμε μια συναυλία ή να κάνουμε μία ωραία πολιτική συζήτηση. Για να χαιρετίσουμε από κοντά τον γείτονα, να πάμε στα σπίτια των φίλων μας και να αγκαλιάσουμε τα μικρά παιδιά που έχουν τόσα πολλά να μας πουν, για να γεμίσουν τα καφενεία στα χωριά, για να γίνουν πανηγύρια το καλοκαίρι, για να φωνάξουμε στο γήπεδο, για να δουν οι παππούδες τα εγγόνια τους, για να πάμε ταξίδια…

  Θέλουμε κι άλλους λόγους; Χωρίς εμβόλια πάντως, καραντίνα σε τέσσερις τοίχους.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ