Πέμπτη 08.12.2022
More

  Αποχρώσεις – Στο ράδιο με ευκολίες

  Δεν ξέρω πώς αποσυντονίζεται κάθε τόσο το ραδιόφωνο και χάνει το σήμα ή γεμίζει παράσιτα, αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν το ψάχνω. Συνήθως επανέρχεται. Ραδιόφωνο ακούω το πρωί όταν παρακολουθώ την αρχή της ειδησεογραφίας και συνήθως έχω ανοιχτό το ράδιο, αλλά και σταθμούς στον υπολογιστή.

  Σταδιακά πάντως, όσο περνάει η ώρα μέσα στη μέρα, μετατοπίζομαι σε μουσικούς σταθμούς με λίστα τραγουδιών ή στο Τρίτο Πρόγραμμα. Έχω προσέξει ότι η πολιτική επικαιρότητα στα αθηναϊκά μέσα είναι πια πολύ μονομερής και για αυτό τουλάχιστον βαρετή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακούγονται κοινές λέξεις και μία παρόμοια επιχειρηματολογία επί πολλή ώρα ενώ μειώνεται ο χρόνος για τις ειδήσεις υπέρ των απόψεων.

  Και αυτό που με ενοχλεί πια είναι να διαβάζουν στο ραδιόφωνο κείμενα από εφημερίδες. Όχι ότι δεν μπορείς να βρεις κάτι ενδιαφέρον στις εφημερίδες, το αντίθετο, αλλά αυτό να μην αντικαθιστά τον ραδιοφωνικό λόγο. Να μην γίνεται ευκολία. Πόσο μάλλον όταν λίγο πολύ όλοι διαβάζουν τα ίδια και δεν το ψάχνουν εναλλακτικά.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ