Τρίτη 04.10.2022
More

  Αποχρώσεις – Θέλει και μία οργάνωση

  Παρασκευή και Δευτέρα στον δρόμο τρόμαξα από το πόσο συχνά άκουγα γύρω μου το «κόλλησα», «θετικός» και «κρούσμα». Ανέβαινα ορόφους σε γραφεία, πήγαινα σε υπηρεσίες, περπατούσα στο κέντρο και είναι σαν είχε απλωθεί πάνω μας η πανδημία. Κάτι τέτοιο μάλλον συμβαίνει. Αλλά είναι φανερό ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν άλλο να σκάσουν.

  Έχουν βγει έξω γιατί έχουν δουλειές, γιατί κάτι πρέπει να κάνουν, γιατί δεν μπορούν άλλο μέσα και το παλεύουν. Τους βλέπεις, αρκετούς, με τη μάσκα τους, ή την έχουν έτοιμη στο χέρι. Άρα το πρόβλημα δεν είναι να μάθει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα. Το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι το τι πρέπει να κάνουν κι όσοι έκαναν πέρυσι και πρόπερσι ότι δεν το κατάλαβαν, δεν θα αλλάξουν στάση τώρα.

  Αυτό που δεν γίνεται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αλλαγών που θα αυξήσει την προστασία,. Γιατί δεν μπαίνουν σε υπηρεσίες και σχολεία και χώρους εργασίας συστήματα εξαερισμού; Γιατί δεν αυξάνεται η τηλεργασία όπου είναι δυνατό ή η μείωση της παραμονής στο γραφείο όταν δεν χρειάζεται; Γιατί μοιάζει σαν να μην γίνεται τίποτα οργανωμένα στην υποστήριξη της καθημερινής ζωή;

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ