Πέμπτη 30.05.2024
More

  Το θέμα είναι «εσύ τι λες»

  Για τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και οι πιο λυπημένοι της εκλογικής βραδιάς, το θέμα είναι όπως πάντα για την αριστερά, αυτό που περικλείεται στη φράση: «το θέμα είναι εσύ, τι λες;». Αυτή είναι η περίφημη «αυτοκριτική».

  Η δαιμονοποίηση της δεξιάς και της κυβέρνησης, η ενοχοποίηση της άλλης αριστεράς και η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ, είχαν μικρό αποτέλεσμα στις εκλογές και θα έχουν ακόμα μικρότερο τώρα στις νέες κάλπες. Έχουν κλείσει σε αυτά, τα αυτιά τους οι άνθρωποι. Από τον αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε όχι να τους πει σε ποιους άλλους είναι γενικώς αντίθετος, αλλά τι μπορεί  να σηκώσει ο ίδιος, τι μπορεί να καταφέρει, τι μπορεί να κάνει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση.

  Και είναι και η συμπεριφορά ένα θέμα. Μπορεί να ανεχτούν να λες ότι είσαι γενικώς αντικαπιταλιστής ή ιδεολόγος, αλλά σίγουρα δεν σε θέλουν κυνηγό έδρας και « παράγοντα του τόπου». Κάνε κάτι που να δείχνει ότι θέλεις να αλλάξεις την κατάσταση, αυτό ζητά από τον αριστερό ο εκλογέας,

  Μπορεί να υπάρξει ένας άλλος δημόσιος λόγος μέσα σε αυτό το πλαίσιο ως τις 25 Ιουνίου; Χρειάζεται προγραμματικός λόγος, επαφή και διάδραση με τον πολύ κόσμο, κουβέντες με τους ανθρώπους προσωπικές, κατανόηση των απόψεών τους, καταγραφή των προβλημάτων και επένδυση σε ένα νέο πρόγραμμα μετά τις εκλογές που θα δίνει λύσεις.

  Πράγματα δηλαδή που δεν αφορούν μόνο τους αριστερούς, αλλά και τους δεξιούς και τους κεντρώους και όλους όσοι συμμετέχουν στις εκλογές.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ