Σάββατο 27.04.2024
More

    Ψωμί σε 5 λεπτά – Xωρίς φούσκωμα και μαγιά

    Δοκιμάσαμε την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για… μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, την οποία προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Το αφράτο, μαλακό και νόστιμο ψωμάκι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους στα κυριακάτικα τραπέζια ή στα καθημερινά μας γεύματα και κάνει κάθε πιάτο πιο νόστιμο. Απογειώνει τη γεύση του και συνοδεύει εξαιρετικά τα πιο εκλεκτά γεύματα. Βέβαια, τρώγεται και σκέτο, απλά με μια φέτα τυρί ή λίγη μαρμελάδα. Όπως και να το απολαμβάνει κανείς, το ψωμί μετρά αμέτρητους φανατικούς οπαδούς που το λατρεύουν!

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν προτείνει για όσους αγαπούν ιδιαίτερα το λαχταριστό ψωμάκι μια πανεύκολη συνταγή. Ένα… μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς να χρειάζεστε μαγιά ή φούσκωμα. Τόσο νόστιμο και ιδιαίτερο που τρώγεται ακόμα και μόνο του!

    Υλικά:

    • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
    • 1 κ.σ. αλάτι
    • 1 κ.γλ. μέλι
    • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
    • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
    • λίγο ελαιόλαδο
    • λίγο σουσάμι

    View this post on Instagram

    Καλημέρα καλή εβδομάδα,χαμόγελο και αισιοδοξία πάντα . Σήμερα εγώ θα βάλω το φανταστικό ψωμί που γίνεται σε 5’ μόνο χωρίς μαγιά και φούσκωμα με ένα απλό ανακάτεμα! ΕΣΕΙΣ πείτε μου τι υλικά έχετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι ,ότι έχετε και να σας βγάλω συνταγή για τον καθένα χωριστά ! Λοιπόν ακούω και περιμένω να σας δώσω ιδέες με βάση τι υλικά έχει το κάθε σπίτι ! Ότι έχετε, ακόμα και 2-3 υλικά γίνονται πάντα μια τέλεια νέα συνταγή Περιμένω σχόλια φτιάχνω δεύτερο καφέ και είμαι πανέτοιμη 😃🥰ποιος είναι εδώ ⁉️ ———————————————————— Η Συνταγή ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ είναι στο STORY και στο ARGIRO.GR #kalimera #goodmorning #home #menoumespiti #μένουμε_σπίτι #staysafe #keepcooking #cooking #easyrecipes #argirogr #argirobarbarigou #argiro #instagood #food #bread

    A post shared by Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou) on

    Παρασκευή:

    Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με αυτό του κέικ. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Η Αργυρώ Μπαρμπαργίου προτείνει φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

    Αλείψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια, ραντίστε με λίγο νερό και πασπαλίστε με σουσάμι. Βάλτε τη φόρμα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Ψήστε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

    Αφήστε το ψωμί να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρετε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

    Sourceargiro.gr

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ