Κυριακή 21.07.2024
More

  Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνει ευχαριστημένος από τη ζωή του στην Ελλάδα

  Τα ευρήματα της Διεθνούς Έρευνας «Dreams & Aspirations» σε 17 χώρες από το Δίκτυο IRIS και την Focus Bari για την Ελλάδα.

  Η Focus Bari που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνές δίκτυο IRIS (International Research Institutes) συμμετείχε σε μια πρωτότυπη έρευνα με θέμα «Επιδιώξεις – Όνειρα – Προσδοκίες» που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου σε 17 χώρες στην αρχή του 2024.

  Σύμφωνα με τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα:

  Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες δηλώνει ότι ζει ευτυχισμένος την ζωή που θα ήθελε να ζει, και οι υπόλοιποι αισθάνονται μεγάλη απόσταση μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου.

  Η αναλογία των «ευτυχισμένων» πολιτών ποικίλει από χώρα σε χώρα, χωρίς αυτό να συνδέεται απαραίτητα με το βιοτικό / οικονομικό της επίπεδο.

  Παρ’ όλα αυτά, κοινή επιδίωξη των λαών όλων των χωρών είναι μια καλύτερη καθημερινότητα κι ένα ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο.

  Ως προτεραιότητα των κυβερνήσεών τους, όλοι οι λαοί θεωρούν ότι η φροντίδα των πολιτών πρέπει να είναι σε πρώτο επίπεδο συγκριτικά με την διεθνή επιρροή / θέση.

  Επτά στους δέκα Έλληνες αισθάνονται ότι σαν λαός δεν έχουμε κοινό όνειρο, και μια έντονη επιθυμία είναι να νιώσουν «ξανά περήφανοι για την χώρα τους».

  Έξι στους δέκα Έλληνες θα ήθελαν, αν μπορούσαν, να ζουν σε μια άλλη χώρα, κατά προτίμηση στην Ελβετία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και άλλες.

  Πηγή: news247.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ