Σάββατο 27.11.2021
More

  ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΑΤΗ-«Η πανδημία είναι παρούσα και χρειάζεται προσοχή»

  Η κα. Μανιάτη ξεκαθαρίζει ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο της επιστήμης καθώς προστατεύει από την βαριά νόσηση

  Η πανδημία είναι εδώ και θα μας ακολουθεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο εφησυχασμός μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει καθώς όλοι μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα

  Μάσκες, πλύσιμο των χεριών καλός αερισμός εσωτερικών χώρων και φυσικά εμβολιασμός! Αυτά είναι όλα όσα πρότειναν και συνεχίζουν να προτείνουν οι επιστήμονες προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας.

  Η πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων Μαρία Μανιάτη ξεκαθαρίζει ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι παρούσα και δεν θα μας εγκαταλείψει…καθώς ούτε ο μάντης, όπως χαρακτηριστικά λέει, μπορεί να μαντέψει την πορεία της πανδημίας ή τον χρόνο που θα διαρκέσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, και να κερδίσουν ξανά την ζωή τους.

  Μόνο όπλο ο εμβολιασμός!

  Η κα. Μανιάτη ξεκαθαρίζει ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο της επιστήμης καθώς προστατεύει από την βαριά νόσηση. Τονίζει εκ νέου ότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν Covid-19 αλλά δεν θα έχουν τις βαριές συνέπειες της νόσησης και θα αποφύγουν διασωλήνωση.

  «Πρέπει να κατανοήσουν όσοι είναι ανεμβολίαστοι πως η πανδημία δεν θα τελειώσει άμεσα. Να κατανοήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν» αναφέρει μεταξύ άλλων.

  Ο φόβος των άλλων ιώσεων

  Την ίδια ώρα η ανησυχία ενόψει και του χειμώνα μεγαλώνει εξαιτίας και άλλων ιώσεων που υπάρχουν και επανεμφανίζονται. Η χρήση της μάσκας αλλά και τα συνεχόμενα lockdown κράτησαν μακριά άλλους ιούς. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι ιοί εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν και εκδηλώνονται και σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα μπορεί να έχουν έντονα συμπτώματα και να χρειαστεί εισαγωγή για νοσηλεία στο νοσοκομείο «δεν μπορεί οι ΜΕΘ να είναι γεμάτες με ασθενείς covid. Αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το δούμε» ανέφερε η κα. Μανιάτη.

  Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, η κα. Μανιάτη επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος αλλά για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. «Το εμβόλιο δεν απευθύνεται σε όλους αλλά για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Το εμβόλιο συνταγογραφείται και επομένως συστήνεται από τον γιατρό» τόνισε η πρόεδρος των Ιδιωτών Πνευμονολόγων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ