Τρίτη 25.03.2025
More

    ΥΓΕΙΑ&ΣΩΜΑ

    Ποια αποξηραμένα φρούτα έχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία;

    Από την αρχαιότητα, οι ξηροί καρποί εκτιμώνται για τις θρεπτικές τους ιδιότητες και την ικανότητά τους να παρέχουν ενέργεια.

    Σαρακοστή: Τι πρέπει να προσέξετε για την ασφαλή κατανάλωση οστρακοειδών και θαλασσινών

    Kατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής σημειώνονται αρκετά κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση οστρακοειδών

    Γενετικής φύσης το 72% των σπάνιων παθήσεων

    Το 70% αυτών εμφανίζονται στην παιδική ηλικία

    Αυτός είναι ο λόγος που μερικές φορές δεν μπορούμε να… «πάρουμε τα πόδια μας»

    Αδρανοποιεί τον εγκέφαλο σε βαθμό που η εκτέλεση απλών συνηθειών μοιάζει με ανάβαση στο Έβερεστ! 

    SMS σε 5,5 εκατ. πολίτες για δωρεάν προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις

    Στόχος, η έγκαιρη ανίχνευσης παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου

    Μια απλή εξέταση αίματος καθοριστική για τη θεραπεία του καρκίνου

    Χάρη σε αυτή την εξέταση οι ασθενείς λαμβάνουν μια εξατομικευμένη θεραπεία, λέει ο επικεφαλής της μελέτης

    Προστατεύστε την Υγεία σας από τις Εποχιακές Ασθένειες

    Κατανόηση των Εποχιακών Κινδύνων Υγείας

    Διαβήτης: Ο «διακόπτης» που ανέπτυξαν Ελβετοί ερευνητές για τη θεραπεία του

    Σκοπός του νέου εγχειρήματος, είναι να μιμηθεί τον φυσικό τρόπο με τον οποίο το σώμα ρυθμίζει το σάκχαρο

    Τεστ αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο του παγκρέατος πριν εξαπλωθεί

    H νέα εξέταση ανιχνεύει τον καρκίνο του παγκρέατος στο 85% των περιπτώσεων, ακόμα και πριν εμφανιστούν μεταστάσεις.

    Το γιαούρτι μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

    Η μακροχρόνια κατανάλωση γιαουρτιού συνδέεται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

    Το στρες αλλάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τους ήχους

    Μελέτη που έγινε σε ποντίκια έδειξε πως τα στρεσαρισμένα ζώα παρουσίασαν μειωμένη αντίληψη των ήχων 

    Χρωστικές ουσίες στα τρόφιμα: Πώς συνδέονται με τη ΔΕΠΥ και τον καρκίνο

    Τι συμβαίνει με τις ουσίες που κάνουν πιο «ελκυστικά» τα τρόφιμα, ποια ηλικιακή ομάδα «στοχεύουν» περισσότερο και γιατί δεν έχουν απαγορευτεί ακόμη 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ