Τρίτη 30.04.2024
More

    Μεσολόγγι: Σε έξαρση το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού

    Αποτέλεσμα να βυθίζονται περιοχές στο σκοτάδι

    «Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο κλοπής καλωδίων από δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του δήμου Μεσολογγίου», όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, η οποία υπέβαλε την πέμπτη μήνυση το τελευταίο δίμηνο κατά αγνώστων.

    Σύμφωνα με το δήμο, «πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι ξήλωσαν τα καλώδια του δημοτικού φωτισμού στην παραλία και στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, με αποτέλεσμα την καταστροφή της ηλεκτρολογικής υποδομής και το βύθισμα της περιοχής στο σκοτάδι».

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «παραβιάστηκε η πόρτα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα, ενώ και το σύνολο των καλωδιώσεων είχε αφαιρεθεί από τους ειδικούς αγωγούς».

    Οι κλοπές προκαλούν οικονομική ζημιά, αφού, σύμφωνα με το δήμο, «απαιτούνται αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση της ζημιάς και την εκ νέου εγκατάσταση καλωδιώσεων».

    Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμοδίους για τις επαναλαμβανόμενες κλοπές, επισημαίνοντας, όπως ανακοινώθηκε, «την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης».

     

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ