Τρίτη 30.04.2024
More

    Επίθεση στη Γαλλία: Δύο ξαδελφάκια 2 ετών σε κρίσιμη κατάσταση

    Λουλούδια, κάρτες και κεριά αφήνουν σήμερα στην παιδική χαρά οι κάτοικοι του Ανενσί

    Λουλούδια, κάρτες και κεριά αφήνουν σήμερα στην παιδική χαρά οι κάτοικοι του Ανενσί, ενός τόπου που έγινε χθες το επίκεντρο μιας από τις ειδεχθέστερες επιθέσεις, με δράστη έναν 31χρονο Σύρο και θύματά του ανυπεράσπιστα μικρά παιδιά έως τριών ετών.

    Ενας ντόποιος έκλαιγε ασταμάτητα και φώναζε «γιατί δεν ήμουν εδώ χθες».

    Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα παιδιά, τρία εκ των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Γκρενομπλ και ένα σε νοσοκομείο της Γενεύεις. Και τα τέσσερα χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ δύο εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ο Σύρος φώναζε «στο όνομα του Ιησού Χριστού» και έσφιγγε τον σταυρό στο στήθος του καθώς εξαπέλυε το «αποτρόπαιο» αμόκ του στην παιδική χαρά της γραφικής γαλλικής πόλης.

    Ο Χανούν στόχευσε αρχικά δύο μικρά παιδιά, Γάλλοι, ξαδελφάκια 2 ετών, τον Ενιο και την Αλμπα και στη συνέχεια επιτέθηκε στην Ετι Τέρνερ, ένα τρίχρονο κορίτσι από τη Βρετανία που έκανε διακοπές με τους γονείς της, και στον Peter, ένα 22 μηνών μωρό από την Ολλανδία, προτού τον κυνηγήσουν οι ντόπιοι και τον συλλάβουν.

    Σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ επισκέφθηκαν την οικογένεια της Έτι καθώς και τους συγγενείς του Ένιο και της Άλμπα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύονται.

    Τα δύο ξαδελφάκια είναι τα παιδιά που η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη.

    Η τρίχρονη Βρετανίδα Έτι Τέρνερ, η οποία νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση, όπως και ο Πίτερ, αφού μεταφέρθηκε σε ειδική ιατρική μονάδα στη Γενεύη.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ