Πέμπτη 19.09.2024
More

    Δύο μετάλλια για τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στο Ευρωπαϊκό Νέων

    Δύο ακόμη μετάλλια σε διεθνή κωπηλατική διοργάνωση κατέκτησαν οι επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

    Οι κωπηλάτες/τριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατάφεραν να πάρουν με τα πληρώματά τους δύο χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα, την τρίτη θέση στον τελικό της Δικώπου των Κοριτσιών στο Ευρωπαϊκό Κ23 πήρε η Νεφέλη Ντάρα με τη Νικολέττα Δρογαλά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο τερματισμού 7:41.40. Το χρυσό πήρε η Ρουμανία με 7:24.39 και το ασημένιο η Πολωνία με 7:34.12.

    Τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο πήρε και η Δίκωπος των αγοριών με τους Ζήση Μπουκουβάλα και Απόστολο Λυκομήτρο που τερμάτισαν σε 6:39.38 πίσω από την Ρουμανία (6:36.63) και την ανεξάρτητη βάρκα (6:37.99). Ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης, έκανε επίσης εξαιρετική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στον τελικό του διπλού Σκιφ αγοριών παρέα με τον Νίκο Χωλόπουλο με χρόνο 6:27.47. Το χάλκινο στον συγκεκριμένο αγώνα πήγε στην Τσεχία με 6:24.74. Δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Χρήστος Δημητρίου, επίσης αθλητής του Ν.Ο.Ι., ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση στον τελικό Β’ και την 11η της γενικής στο τετραπλό Σκιφ των Αγοριών με τους Γιάννη Καμαλεδάκη – Αριστείδη Καλαντίδη – Σπύρο Κυριαζόπουλο τερματίζοντας σε χρόνο 6:12.35.

    Η ελληνική Εθνική ομάδα Κωπηλασίας κατέκτησε την 6η θέση του γενικού πίνακα των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στην Αδριανούπολη έχοντας ως «συγκομιδή» έξι μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό και πέντε χάλκινα όπως επίσης τέσσερις τέταρτες θέσεις και μία 11η.

    Η Διοίκηση και όλη η αθλητική οικογένεια του Ν.Ο.Ι. συγχαίρουν τους τέσσερις αθλητές τους για τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό Νέων της Αδριανούπολης και τους εύχονται ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

    Μετάλλια και εμπειρίες για τους αρχάριους του Ν.Ο.Ι. στη Βόλβη

    Με τρία μετάλλια, δυνατές εμφανίσεις και πλούσια αγωνιστική εμπειρία επέστρεψε χθες η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων από τη λίμνη Βόλβη όπου διεξήχθη επί διήμερο η B΄ φάση της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ανάπτυξης της Κωπηλασίας.

    Πιο αναλυτικά, δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν στο τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων οι Αχιλλέας Μπριασούλης, Μιχαήλ Γοργόλης, Γεώργιος Λώλης και Ιωάννης Τσακίρης. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν στο τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων οι Αθηνά Κωλέτσιου, Χρυσαφίνα Ζυγούρη, Μαρία Ευθυμίου και Μαρία Μάστακα και στο Σκιφ Παίδων 12 ετών ο Γεώργιος Καναβός.

    Εξαιρετική εμφάνιση στους αγώνες έκαναν επίσης στο τετραπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων οι Κων/νος Κωστούλας, Χρήστος Τσόλκας, Κων/νος Συντίλας και Χρήστος Παπαγιάννης, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, η Σπυριδούλα Τσάτση στο Σκιφ αρχαρίων Κορασίδων, η οποία πήρε την όγδοη θέση, ο Νικόλαος Τσέμπας στο Σκιφ αρχαρίων Παίδων, οι Βασίλειος Βαρέλης και Βασίλειος Λαγός στο διπλό Σκιφ αρχαρίων Παίδων και η Ελευθερία Τσιρώνη στο Σκιφ Κορασίδων 12 ετών. Πολυνίκης σ’ αυτή τη φάση αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με «συγκομιδή» δύο χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ