Πέμπτη 19.09.2024
More

    ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ: 20 απινιδωτές προσφορά σε τοπικές κοινότητες

    Με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση των δεσμών με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», προσέφερε 20 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε τοπικές κοινότητες των δήμων του νομού Ιωαννίνων.

    Η λιτή εκδήλωση παράδοσης των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Γιάννενα με τον πρόεδρο του Δ.Σ Ανδρέα Δημητρίου να αναφέρεται στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των υγειονομικών υποδομών προάγοντας την πρόληψη και την άμεση επέμβαση σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής.

    Ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ Ανδρέας Δημητρίου δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Μια από τις βασικές αρχές του Συνεταιρισμού είναι η στήριξη του κοινωνικού συνόλου του νομού μας. Δεσμευμένοι σ’ αυτό τον προσανατολισμό και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η προστασία και η στήριξή του αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε να συμβάλει στην πρόληψη και προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, προσφέροντας 20 απινιδωτές σε τοπικές κοινότητες, πιστεύοντας ότι έτσι συμβάλουμε σε καλύτερους όρους διαβίωσης των κατοίκων στα χωριά μας.

    Η πρωτοβουλία αυτή τονίζει τη δέσμευση της ΠΙΝΔΟΣ να συμβάλει ενεργά στην υγεία και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, εδραιώνοντας περαιτέρω τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

    Ευχαριστίες

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής παρευρέθηκαν o πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού Κων. Ντακαλέτσης, ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχάλης Τσοβίλης, ο διευθυντής ΤΕΠ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,  Αθανάσιος Κιτσάκος, οι δήμαρχοι Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας, Μετσόβου, Μαρία Χριστίνα Αβέρωφ, Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, Ζαγορίου Γεώργιος Σουκουβέλος, αντιδήμαρχοι των δήμων, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων των Τοπικών Κοινοτήτων των Ιωαννίνων.

    Η πορεία του Συνεταιρισμού

    Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία του Συνεταιρισμού που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 66 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμη της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 600 πτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ΠΙΝΔΟΣ ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η ΠΙΝΔΟΣ, ένας υπερσύγχρονος συνεταιρισμός, ανταγωνιστικός διεθνώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρίου.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ