Παρασκευή 27.09.2024
More

    Καλιφόρνια: Πέντε τραυματίες από τα εκρηκτικά που πέταξε άνδρας μέσα σε δικαστική αίθουσα

    Το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία

    Tον ελαφρύ τραυματισμό πέντε ατόμων προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός που πέταξε ένας 20χρονος μέσα σε δικαστήριο στη Καλιφόρνια όπου επρόκειτο να του απαγγελθούν κατηγορίες για οπλοκατοχή.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/9) στη Σάντα Μαρία, στη κεντρική Καλιφόρνια.

    Ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει μετά την έκρηξη αλλά συνελήφθη καθώς προσπαθούσε να μπει στο όχημά του που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση.

    Ο άνδρας, ο οποίος κατάγεται από τη Σάντα Μαρία, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το σακάκι του και συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας και εκρηκτικά. Οι αρχές ερευνούν επίσης αν ο ύποπτος συνδέεται με μια σειρά πρόσφατων εμπρησμών.

    Η επίθεση στο δικαστήριο φαίνεται ότι σχετίζεται με την προηγούμενη σύλληψή του για κατοχή όπλου και δεν αφορά τρομοκρατία ή πράξη πολιτικής βίας.

    Ο ύποπτος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο για παράνομη οπλοκατοχή και επρόκειτο να απολογηθεί την Τετάρτη. Όταν μπήκε στο δικαστήριο και πλησίασε στο φυλάκιο πέταξε μια τσάντα που στη συνέχεια εξερράγη.

    Τρία από τα πέντε θύματα υπέστησαν εγκαύματα. Όλοι τους χρειάστηκαν μόνο τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο. Κανένας δεν ήταν υπάλληλος του δικαστηρίου.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ