Παρασκευή 27.09.2024
More

    Οδηγός έλαβε 35 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα από την ίδια κάμερα

    Η ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

    Πλήρη αδιαφορία για τα όρια ταχύτητας έδειχνε επί μήνες ένας οδηγός στην Ισπανία, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει σε ένα ραντάρ που κατέγραφε τις παραβάσεις του.

    Όχι μία, ούτε δύο, αλλά… 35 φορές «έπιασε» το ίδιο ραντάρ έναν οδηγό σε δρόμο της Ισπανίας, για παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

    Ειδικότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία της Σαραγόσα συνέλαβε έναν 31χρονο οδηγό, ο οποίος από τον περασμένο Μάρτιο είχε «πέσει» 35 φορές στις «δαγκάνες» ενός ραντάρ στον αστικό δρόμο Ronda Hispanidad, όπου το όριο ταχύτητας ανέρχεται σε 50 χλμ./ώρα.

    Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, όλες οι παραβάσεις σημειώθηκαν τα πρωινά, ενώ με το πέρασμα του χρόνου ο 31χρονος οδηγός ενός Kia Ceed Sportswagon κινούνταν με όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες, αδιαφορώντας για το αν θα έστηνε με τη συμπεριφορά του παγίδες θανάτου στους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου.

    Στις πρώτες παραβάσεις, οι υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας επίσυραν μόλις διοικητικό πρόστιμο. Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ 3 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου το ραντάρ έπιασε τον 31χρονο να κινείται 14 φορές με ταχύτητες μεταξύ 118 και 147 χλμ./ώρα, που συνιστούν ποινικό αδίκημα.

    Μόλις οι αστυνομικές αρχές αντιλήφθηκαν τη σωρεία σοβαρών παραβάσεων μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενορχήστρωσαν ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό του 31χρονου.

    Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου οι προσπάθειες της αστυνομίας τελεσφόρησαν, περνώντας χειροπέδες στον οδηγό, ο οποίος μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στο δικαστήριο και το αυτοκίνητό του μεταφέρθηκε σε δημοτικό χώρο στάθμευσης.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 379 του ισπανικού Ποινικού Κώδικα «όποιος οδηγεί με ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα σε αστικό δρόμο ή πάνω από 80 χλμ./ώρα από το επιτρεπόμενο όριο σε υπεραστικές οδούς τιμωρείται με:

    • ποινή φυλάκιση για διάστημα τριών και έξι μηνών, είτε
    • υψηλό χρηματικό πρόστιμο, είτε
    • εκτέλεση κοινωνικής εργασίας για διάστημα 31 έως 90 ημερών

    Επιπλέον, προβλέπεται και στέρηση του δικαιώματος οδήγησης οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος για διάστημα μεταξύ ενός έως και τεσσάρων ετών.

    Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο δικαστήριο στην Ιταλία είχε αθωώσει γυναίκα που είχε λάβει 52 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, επίσης, από ένα συγκεκριμένο ραντάρ -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ