Τετάρτη 02.10.2024
More

    Κορυφώνεται η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    Με τη σχεδόν ταυτόχρονη παρουσία και τις ομιλίες τους στον ίδιο χώρο, αλλά σε διαφορετική αίθουσα, με διαφορά 24 ωρών, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου Χάρης Δούκας και Άννα Διαμαντοπούλου αντίστοιχα, απευθύνθηκαν στο κοινό των Ιωαννίνων για τη μεγάλη εκλογική μάχη της προσεχούς Κυριακής.

    Χωρίς να παραλείπονται οι αιχμές εκατέρωθεν όχι μόνο μεταξύ των δύο υποψηφίων αλλά και για τους άλλους υποψηφίους και κυρίως για τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, αμφότεροι χαρακτήρισαν ως ιστορική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές ειδικά εάν επιτευχθεί μία μαζική προσέλευση στις κάλπες, ώστε να βγει πολύ πιο δυνατό και να διεκδικήσει άμεσα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνοντας πως έχει και την προοπτική της κυβερνησιμότητας.

    Στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Δούκας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το δίλημμα είναι καθαρό. Θέλουμε, ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς ή θέλουμε ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ, μία δημοκρατική παράταξη που θα τους νικήσει; Αυτό είναι το δίλημμα στις 6 του Οκτώβρη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Στην ομιλία του κ. Δούκα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάν. Τσίμαρης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κωστής Καψάλης, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Νίκος Βαΐτσης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Λιούρης καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας.

    «Μεγάλο και κυβερνόν κόμμα»

    Από την έναρξη της ομιλίας της η κα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ που έχει τη δυνατότητα όπως είπε, να ξαναγίνει μεγάλο και κυβερνόν κόμμα. Την κα Διαμαντοπούλου προλόγισε η κα Μπέσιου από τα πρόσωπα που στηρίζουν σε τοπικό επίπεδο την υποψηφιότητά της και ο γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων Β. Γαρδίκος. Η πρώτη αναφορά της κας Διαμαντοπούλου έγινε με φόντο τις ευρωεκλογές και των αποτελεσμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λέγοντας πως αποτελεί υποχρέωση του προοδευτικού κόσμου της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας να τοποθετηθεί με ξεκάθαρο λόγο απέναντι στα βασικά ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες. Η συνεχής χρήση του πολιτικού όρου της σοσιαλδημοκρατίας από την κα Διαμαντοπούλου στάθηκε η αφορμή για την ίδια όπως είπε, σε αρκετά σημεία της ομιλίας της να γίνει απολύτως σαφής η πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στη σύγχρονη πραγματικότητα, μακριά από την δεξιά και σε διακριτή απόσταση από την αριστερά.

    «Στις εκλογές μας δίνεται η ευκαιρία να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο και κυβερνόν κόμμα. Ένα κόμμα που από το 2012 μέχρι και σήμερα μίκρυνε πολύ, ένα κόμμα που έχασε πλέον των δύο εκατομμυρίων υποστηρικτών του, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας ότι αυτός εκφράζει την Κεντροαριστερά, αλλά διαψεύστηκαν και απογοητεύτηκαν. «Κεντροαριστερά στη χώρα είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και ενόψει των εκλογών και μετά από αυτές», πρόσθεσε.

    Επέμεινε πάντως πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και ποιοι υποψήφιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει ενωμένο και έτσι να δώσει τη μάχη της επόμενης περιόδου εντός και εκτός Βουλής, ώστε το συντομότερο δυνατό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να γίνει η επόμενη Κυβέρνηση της χώρας.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ