Τετάρτη 02.10.2024
More

    POS – Ταμειακές μηχανές: Έως τις 29 Νοεμβρίου η διορία διασύνδεσης με συστήματα ERP

    Πήρε ΦΕΚ η τροποποιητική απόφαση της ΑΑΔΕ σχετικά με τη διασύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές που διαθέτουν ERP συστήματα.

    Συγκεκριμένα, ως διορία διασύνδεσης του POS ορίζεται η 29η Νοεμβρίου 2024, για όσους διαθέτουν έκδοση Εμπορικού/Λογιστικού Προγράμματος Διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, «ERP»), το οποίο αδυνατεί για τεχνικούς λόγους να διασυνδεθεί με τον τύπο της ταμειακής μηχανής που κατέχουν.

    Οι προβλεπόμενες περιπτώσεις αδυναμίας διασύνδεσης προκύπτουν από τον Πίνακα ετοιμότητας διασύνδεσης μοντέλων POS με εκδόσεις Εμπορικών/Λογιστικών Προγραμμάτων Διαχείρισης (Enterprise Resource Planning, «ERP»), ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διαδρομή Διασύνδεση POS – Ταμειακών Συστημάτων -> Πρωτόκολλα/Τεκμηρίωση για διασύνδεση.

    Υπενθυμίζεται πως η γενική προθεσμία για τη διασύνδεση εξέπνευσε στις 30 Σεπτεμβρίου. Όσοι επαγγελματίες παρέβησαν ή θα παραβούν τις οριζόμενες ημερομηνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 10.000 εώς 20.000 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων που είναι υπόχρεοι να τηρούν.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ