Σάββατο 05.10.2024
More

    «Νέα Πορεία» από Γκίκα και Μήτση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

    Οι δύο επικεφαλής ανεξάρτητων παρατάξεων ανακοίνωσαν την κοινή κάθοδο στις εκλογές με επικεφαλής τον κ. Γκίκα

    Ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων στις αρχές Δεκεμβρίου και επιχειρούν να διαμορφώσουν νέα δεδομένα στην προεκλογική αλλά και μετεκλογική του πορεία, φιλοδοξώντας να αλλάξει προς όφελος των επιχειρήσεων – μελών του, το ζοφερό κλίμα που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Γρηγόρης Γκίκας και Ιωάννης Μήτσης αντίστοιχα που κονταροχτυπήθηκαν στο παρελθόν ως αντίπαλοι, επικεφαλής παρατάξεων στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κατέλθουν μαζί στον στίβο της εκλογικής μάχης, με ένα νέο συνδυασμό με τον τίτλο «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ». Επικεφαλής του συνδυασμού αυτού θα είναι ο κ. Γκίκας όπως φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να διευκρινίσουν και οι δύο, βάζοντας από τώρα τέλος στα σενάρια εναλλαγής στην προεδρία, σε περίπτωση φυσικά που η παράταξη αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών. Όπως ανέφερε άλλωστε ο κ. Μήτσης, οι καρέκλες και τα αξιώματα δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση των ιδίων και των παρατάξεων αλλά μοναδικός γνώμονας είναι το κοινό συμφέρον των μελών του Επιμελητηρίου.

    Η ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές του Δεκεμβρίου έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον κ. Μήτση να τοποθετείται πρώτος, δίνοντας το στίγμα της προσπάθειας και κάνοντας λόγο για μία ιστορική μέρα για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

    «Πιστεύουμε σε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ηγέτης και όχι ικέτης όπως είναι σήμερα», τόνισε ο κ. Μήτσης.

    Για τη διαμόρφωση των συνθηκών που θα φέρουν στο προσκήνιο ένα Επιμελητήριο που θα είναι σταθερά δίπλα στα μέλη του, σύμμαχος της προσπάθειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στα Γιάννενα έκανε λόγο αρχικά ο κ. Γκίκας που θέλησε να φέρει σε αντιδιαστολή την προσπάθεια αυτή, με την σημερινή πραγματικότητα στο Επιμελητήριο.

    «Πιστεύουμε ακράδαντα στις γνώσεις, την επάρκεια, τις ικανότητες και τη δυναμική των ανθρώπων των γιαννιώτικων επιχειρήσεων, όλοι όσοι στελεχώνουμε τη νέα αυτή παράταξη. που θα προέλθει από τη συνένωση δύο παλαιών παρατάξεων. Μία νέα πορεία για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε μια πόλη που θα βρίσκεται στο σταυροδρόμι των εξελίξεων και που μπορεί να πετύχει, αρκεί να αρπάξει τις ευκαιρίες.

    Μια ευκαιρία όπως ήταν και το Οpen Mall που τελικά δεν υλοποιήθηκε στο κομμάτι που είχε εκτελέσει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμπληρωματικά με το έργο του δήμου Ιωαννιτών ενώ αντίθετα, βλέπουμε μικρότερα Επιμελητήρια να ολοκληρώνουν το έργο και οι εκεί επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τα αναπτυξιακά του οφέλη», τόνισε ο κ. Γκίκας.

    «Διοίκηση με όρους παρέας»

    Στο δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην απερχόμενη διοίκηση του κ. Χρυσοστόμου.

    «Μία διοίκηση που όπως λένε πολλοί, λειτουργεί με όρους παρέας, έξω από κάθε θεσμική λογική. Αυτοί θα κριθούν από τα μέλη του Επιμελητηρίου, από τους επιχειρηματίες που τους εμπιστεύτηκαν και τους απογοήτευσαν. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα, όποια θέση και αν κατέχει, να προσβάλλει ανθρώπους και να θίγει την αξιοπρέπεια στελεχών του Επιμελητηρίου μας, που αγωνιούν για το σήμερα και για το δικό τους και των συναδέλφων τους. Και να γίνεται αυτό με χτυπήματα κάτω από τη μέση όπως δηλαδή οι διαπιστωτικές πράξεις διαγραφής», τόνισε με έμφαση.

    Στοίχημα «η συμμετοχή

    Το μεγάλο στοίχημα για τις παρατάξεις και τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των επιχειρηματιών, είναι φυσικά η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, μία συμμετοχή όμως που κανείς δε γνωρίζει πως θα αποτυπωθεί και πόσο θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. «Αν το 2017 προσήλθαν στις κάλπες 2.500 μέλη για να ψηφίσουν, εμείς θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολλούς περισσότερους στις εκλογές του Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Γκίκας με τον κ. Μήτση να προσθέτει: «Εμείς πιστεύουμε, ότι ακριβώς λόγω αυτής της άσχημης εικόνας στο Επιμελητήριο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέλη του που θέλουν να προσέλθουν στις κάλπες για να μπει τέλος στην κατάσταση στην οποία η διοίκηση έχει φέρει το Επιμελητήριο».

    Η επόμενη ημέρα των εκλογών

    Τέλος, αμφότεροι σχολίασαν και την απόφαση του ΣτΕ που δίνει δικαίωμα σε όλα τα μέλη σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί οι Διαπιστωτικές Πράξεις από τη διοίκηση, να πάρουν μέρος στις εκλογές, όπως όμως και το αν προκύψει ζήτημα μετά τις εκλογές σε περίπτωση νίκης της Νέας Πορείας, καθώς δε θα μπορούν να ασκήσουν διοίκηση ως την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης. «Με την προσφυγή μας ζητήσαμε να δικαιωθούμε για την βλάβη την οποία ήθελε να μας προκαλέσει ο κ. Χρυσοστόμου, να μην έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Αυτό ζητήσαμε και για αυτό δικαιωθήκαμε. Την έγνοια αυτή, για την επόμενη ημέρα, ας την έχουμε εμείς κι όχι οι άλλοι. Το δικαστήριο όπως μας έδωσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, θα μας δώσει και το δικαίωμα του διοικείν», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

    Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ θα παρουσιάσει σύντομα τους υποψήφιους του συνδυασμού στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ