Παρασκευή 11.10.2024
More

    Με γκολ αφιερωμένο στον Μπάλντοκ η Ελλάδα κέρδισε 2-1 την Αγγλία

    Με μία εξαιρετική εμφάνιση η Εθνική Ελλάδα, στον απόηχο του πρόωρου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, άξιζε τη νίκη και εν τέλει έφυγε με το 2-1  από το Γουέμπλεϊ, στον αγώνα ενάντια στην Αγγλία για το Nations League.

    Μάλιστα η νίκη της Εθνικής είναι η πρώτη εναντίον της Αγγλίας στην ιστορία των αναμ,ετρήσεων των δύο ομάδων

    Στο 49ο λεπτό ο Παυλίδης πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 1-0 της γαλανόλευκης στο Γουέμπλεϊ. Αρχικά ο Ρότα με ωραία προσπάθεια και σουτ είδε την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς η μπάλα έφτασε στον Κουλιεράκη, πάσαρε στον Γιαννούλη που γύρισε στον Παυλίδη ο οποίος με φοβερή προσπάθεια και σουτ έκανε το 0-1.

    Οι παίκτες της εθνικής αφιέρωσαν το γκολ στον πρώην συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ, υψώνοντας στον ουρανό του Λονδίνου τη φανέλα με το Νο2 που φορούσε το πρώην δεξί μπακ του Παναθηναϊκού.

    Στο 87ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μπέλιγχαμ ισοφάρισε για την Αγγλία. Οι Άγγλοι έκαναν ωραία κάθετη με τον Αλεξάντερ Άρνολντ στον Ουότκινς, αυτός γύρισε, κανείς δεν έδιωξε και ο Μπέλιγχαμ σκόραρε.

    Στο 94ο λεπτό ο Παυλίδη έκανε το 2-1. Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή κέρδισε τις κόντρες μετά κέρδισε και την μπάλα για να στρωθεί στον Παυλίδη που με σουτ έκανε το 1-2.

    Συγκλονιστική ομιλία του Μπακασέτα πριν από τον αγώνα

    Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Τάσος Μπακασέτας στην ομιλία του πριν το παιχνίδι, ανέφερε πως πρέπει όλοι οι διεθνείς να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα τον Μπάλντοκ και να θυσιάσουν τον εαυτό τους για να τον τιμήσουν.

    «Ξέρουμε πολύ καλά τι ομάδα είμαστε και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, πολλοί από εμάς ξέρουμε τι σημαίνει ο Τζορτζ και τι παιδί ήταν.

    Πάντα ήταν το παράδειγμα για την ομάδα, έδινε την ψυχή του γι’ αυτή και πάντα την έβαζε πάνω από όλους και θυσίαζε μέχρι και τη σωματική του ακεραιότητα. Σήμερα μέσα στο παιχνίδι θα είναι το παράδειγμά μας. Ο καθένας από εμάς να θυσιάσει τον εαυτό του, για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει. Να είμαστε όλοι έτοιμοι», είπε αναλυτικά στους συμπαίκτες του ο Μπακασέτας.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ