Τρίτη 17.06.2025
More

    Άραχθος: Επιτυχής η λήψη οργάνων από τον 12χρονο για μεταμοσχεύσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία

    Ελήφθησαν επιτυχώς οι νεφροί, η καρδιά, οι πνεύμονες, το ήπαρ και ο κερατοειδής του παιδιού που πνίγηκε στον Άραχθο

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 12χρονο που έχασε τη ζωή του, έπειτα από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του στον ποταμό Άραχθο, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των γιατρών τόσο στο Νοσοκομείο Άρτας όσο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του ΠΓΝΠ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατρική ομάδα ξεκίνησε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα τη διαδικασία λήψης των νεφρών, της καρδιάς, των πνευμόνων, του παγκρέατος, του ήπατος και του κερατοειδούς.

    Αμέσως μετά, ξεκίνησε η μεταφορά των οργάνων σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας και της Γερμανίας, προκειμένου να δοθούν σε συμβατούς λήπτες.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ