Κυριακή 21.07.2024
More

  «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες»

  Η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ» ταξιδεύει στα Ιωάννινα με την έκθεση εικαστικών με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες».

  Τον Δεκέμβριο του 2023 η Ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης ολοκαυτώματος της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς, της διοργάνωσε στην Πρέβεζα, Έκθεση Εικαστικών με θέμα τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για τις αρχές και τα πιστεύω τους.

  Ο τίτλος της Έκθεσης ήταν «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες», έναν στίχο από το ποίημα του Ηπειρώτη ποιητή Χρίστου Χριστοβασίλη.

  Η έκθεση τώρα ταξιδεύει στα Γιάννενα και είναι «πλουσιότερη» σε συμμετοχές δημιουργών και έργων. Δεκαεννέα δημιουργοί από την Ήπειρο και την Λευκάδα παρουσιάζουν τα έργα τους: πίνακες ζωγραφικής, μωσαϊκά, γλυπτά και φωτογραφίες. Δεκαεννιά δημιουργοί μιλούν με τα έργα τους για τη γυναίκα και τους αγώνες της.

  Πρέπει να αναφερθεί ιδιαιτέρως πως στην έκθεση, φιλοξενείται η αυθεντική γκραβούρα  «Η Δέσπω Μπότση στον πύργο του Δημουλά», έργο του 1883, που διατέθηκε για την έκθεση από το «Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου», στο Νησί της  λίμνης των Ιωαννίνων.

  Η Έκθεση πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» από τις 10 μέχρι τις 23 Ιουνίου 2024. Ώρες επισκέψεων 18:00 – 22:00.

  Τα επίσημα Εγκαίνια της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:00.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ