Πέμπτη 28.05.2020
More

  Πασχαλινά εργαστήρια στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

  Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ-Παράρτημα Ιωαννίνων, διοργανώνει δύο πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

  Αναλυτικά:

  Στο πρώτο εργαστήρι, παιδιά από τις δομές της ΕΛΕΠΑΠ και οι μικροί φίλοι του Μουσείου συνεργάζονται για να δημιουργήσουν πασχαλινά διακοσμητικά αντικείμενα από γύψο. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, (ώρες 11:00-13:00), τα παιδιά από τις δομές της ΕΛΕΠΑΠ, με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλια, θα δημιουργήσουν τις φόρμες των αντικειμένων από γύψο.

  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» που παρουσιάζεται έως τις 13 Μαρτίου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Στην έκθεση, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία, τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα πρώτα. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, (ώρες 11:00-14:00) τη σκυτάλη παίρνουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου, παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, για να ολοκληρώσουν τα γύψινα αντικείμενα από την πρώτη συνάντηση.

  Το δεύτερο εργαστήρι πραγματοποιείται την Κυριακή 29 Μαρτίου (ώρες 11:00-14:00). Παιδιά ηλικίας, 8 έως 12 ετών, αξιοποιώντας τη φαντασία τους και χρησιμοποιώντας απλά υλικά, θα δημιουργήσουν, με την καθοδήγηση του Χρήστου Κόλια, πασχαλινά διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ για τα πασχαλινά bazaar της.

  Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

  Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

  Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο  (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

  Μουσείο Αργυροτεχνίας

  Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

  Τ: 2651064065 | www.piop.gr

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.