Τρίτη 28.06.2022
More

  Όλα έτοιμα για το Photometria International Photography Festival

  Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου

  Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου, το Photometria International Photography Festival ανοίγει τις πύλες του στην πόλη των Ιωανίνων, για να υποδεχτεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, αλλά και να αποτελέσει έμπνευση για ανθρώπους που θέλουν να εμπλακούν ή να μάθουν για την τέχνη της φωτογραφίας.

  Για ακόμη μια φορά το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει εκθέσεις, σεμινάρια, δράσεις και ομιλίες με θέμα τη φωτογραφία.

  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Photometria Festival, Παναγιώτης Παππάς, μαζί με το μέλος της Ένωσης ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Έφη Εξάρχου, καθώς και τον σύμβουλο του Δήμου σε θέματα πολιτισμού, Χρήστο Παπαδοπουλο, παρουσίασαν το φεστιβάλ, που αποτελεί και έναν από τους χώρους παρουσίασης εκθέσεως του φεστιβάλ.

  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Photometria Festival, αρχικά αναφέρθηκε στις εκθέσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα στην πόλη των Ιωαννίνων, αναφέροντας τα εξής: “Ξεκινάμε και φέτος, 13η χρονιά με τον τίτλο (Un)Lucky (R)Evolution, 12 εκθέσεις σε 11 εκθεσιακούς χώρους σε όλα τα Ιωάννινα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με προβολές, με σεμινάρια, με διαλέξεις, αλλά και πολλές δράσεις που μπορεί να απολαύσει το κοινό των Ιωαννίνων, όπως και επισκέπτες της πόλης, ξεκινάμε σήμερα με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με τις προβολές στο χώρο των παλιών σφαγείων στις 21:00, αλλά και από τις 17:00 ανοίγει η πρώτη μας έκθεση στα Παλαιά Σφαγεία, του Λευτέρη Παπαδημητρόπουλου, “In and Out of Ioannina.gr”.

  Από το Σάββατο ανοίγουν και οι υπόλοιποι 10 χώροι σε όλη τη πόλη των Ιωαννίνων, με σημαντικότερη αυτή στην Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη. Το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εκτείνεται από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου”.

  Η κα. Έφη Εξάρχου μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, αφού καλωσόρισε το Photometria Festival, εξήρε “τη σημαντική προσπάθεια για τα 13 χρόνια προβάλλοντας τη περιοχή σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο πληθυσμό. Εμείς σαν Ένωση Ξενοδόχων στηρίζουμε αυτή τη προσπάθεια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη πόλη των Ιωαννίνων. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει διευρυνθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται από όλους μας αφού αγαπάμε και θέλουμε να προωθήσουμε τα Γιάννενα και την Ήπειρο σε ολόκληρο το κόσμο. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και θα είμαστε αρωγοί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.”, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της η κα. Εξάρχου.

  Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος με τη σειρά του, μιλώντας εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου, καλωσόρισε το φεστιβάλ στην πόλη των Ιωαννίνων, λέγοντας πως “Είναι  ένας θεσμός, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια της πόλης μας, αλλά το κυριότερο είναι ότι ουσιαστικά εμπνέει τη δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος, τέχνης, σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε τυχεροί που η Photometria έχει καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, σε πείσμα πολύ δύσκολων καιρών. Και όχι μόνο να στέκεται στα πόδια της, αλλά να επεκτείνεται και να εμπνέει εκκολαπτόμενους, αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους και κινηματογραφιστές στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εμπράκτως τη Photometria κάθε χρονιά, με όλο και περισσότερη δύναμη από εμάς και βέβαια να ζητήσουμε από τον κόσμο, να έρθει στους χώρους μας, να δει το εξαιρετικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.”

  Ο κ. Παππάς ερωτηθείς για την εξέλιξη του φεστιβάλ ανά τα χρόνια και πως το βλέπουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, απάντησε πως “το φεστιβάλ μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτό το βλέπουμε, αυτό το βιώνουμε, προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθουμε, όπως για παράδειγμα και φέτος θα υπάρξουν περισσότερες εξωτερικές εκθέσεις, να μπορεί ο κόσμος να δει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από το φεστιβάλ. Η ομάδα του Photometria Festival προσπαθεί κάθε χρόνο, να ανεβάζει όσο πιο πολύ μπορεί το επίπεδο και των εκθέσεών του και των δράσεών του και τους συνολικού προϊόντος που κάποιος έρχεται για να δει στα Γιάννενα. Η ανταμοιβή μας είναι πως όντως εντός της Ελλάδας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται να επισκεφτούν την πόλη για το φεστιβάλ, αλλά και από το εξωτερικό δειλά-δειλά να έρχονται για το φεστιβάλ. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε”. Επίσης, ερωτηθείς ο κ. Παππάς για το πως βλέπουν το μέλλον της διοργάνωσης, απάντησε πως “οι προσδοκίες μας είναι να υπάρξει αρχικά μία βάση του φεστιβάλ, ένας σταθερός χώρος μέσα στη πόλη που θα μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε όλο το έτος και επίσης, να φέρουμε ακόμα σημαντικότερα πράγματα, τα οποία κάποιος θα τα έβλεπε μόνο στο εξωτερικό αν θα πήγαινε.

  Το φεστιβάλ θα γίνει με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ