Τρίτη 04.10.2022
More

  Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

  Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού για την πανδημία

  Πίεση και μάλιστα αυξανόμενη δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. Τα κρούσματα αυξάνονται και μαζί αυξάνεται και η ανάγκη για νοσηλεία και αυξημένη φροντίδα.

  Το υγειονομικό προσωπικό τους τελευταίους μήνες δίνει διαρκή μάχη αφού ούτε και το καλοκαίρι δεν υπήρξε «κάμψη» στην πορεία της πανδημίας. Το αντίθετο μάλιστα!

  Την διαπίστωση για την αυξανόμενη πίεση κάνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κα. Μαργαρίτα Κιτσανού καλώντας πρώτα τους συναδέλφούς της υγειονομικούς και έπειτα όλους τους πολίτες να εμπιστευτούν την επιστήμη και το εμβόλιο προκειμένου να θωρακιστούν.

  Η κα. Κιτσανού εξήγησε πως η αύξηση της πίεσης που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυξητική ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και την δεύτερη μονάδα ΜΕΛ. Η κατάσταση είναι δύσκολη ενώ είναι μεγάλη η ανησυχία που υπάρχει για τους επόμενους μήνες που όλα δείχνουν ότι θα είναι δύσκολοι.

  «Είμαστε στο τέταρτο κύμα και δεν θα είναι εύκολος και αυτός ο χειμώνας. Η πίεση και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είναι μεγάλη! Ήδη, έχει γεμίσει η πρώτη ΜΕΛ  και θα ανοίξει η δεύτερη. Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει την μονάδα ΜΕΛ σε λειτουργία αλλά εξαιτίας της μετακίνησης των αναισθησιολόγων  δεν λειτουργεί την ΜΕΘ COVID και τα περιστατικά που χρειάζονται διασωλήνωση διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό» ανέφερε η κα. Κιτσανού αποτυπώνοντας την εικόνα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων που δέχονται και την μεγαλύτερη πίεση στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

  Το μεγάλο όπλο: Το εμβόλιο

  Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι στην μάχη της πανδημίας δεν περισσεύει κανείς!

  Την ίδια ώρα αναφέρεται στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ελάχιστοι είναι αυτοί που πάνε να κάνουν το εμβόλιο και αυτό προκαλεί προβληματισμό: «Έρχεται μια δύσκολη περίοδος και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη όταν θα έρθει ο χειμώνας. Οι μεταλλάξεις είναι το θέμα και από αυτές κινδυνεύουν όλοι και τα παιδιά» τόνισε η κα. Κιτσανού καλώντας όλους να μην καθυστερούν και να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούν και να προστατέψουν.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ