Παρασκευή 17.09.2021
More

  Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραγιάννη

  Παρουσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της Πολιτικής Κίνησης «Πράττω» Νίκου Κοτζιά, σε μία κατάμεστη αίθουσα της ΕΗΜ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Γ. Καραγιάννη με τίτλο «Zastava, με σπασμένα φρένα».

  Μία ιστορία που ξεπηδά μέσα από τις μέρες της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας του Τίτο και την περιπετειώδη ζωή ενός αιώνιου φοιτητή της Ιατρικής, που ξέμεινε στο Βελιγράδι και έστησε μπίζνες στη συνέχεια, για να καταλήξει στη φυλακή της Φιλιππούπολης.

  Η ταραχώδης ζωή του ήρωα του βιβλίου γίνεται αφορμή να ταξιδέψει ο αναγνώστης στα Βαλκάνια του υπαρκτού σοσιαλισμού, στις μέρες μετά την κατάρρευσή του, αλλά και στις νύχτες της Θεσσαλονίκης του 1980, μέσα σε ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης.

  Ο κ. Κοτζιάς μιλώντας για το βιβλίο του Γ. Καραγιάννη τόνισε, ότι ο ήρωας είναι χαοτικός, όπως όμως ήταν και το χάος που επικρατούσε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη. Μία εποχή κρίσης ταυτότητας των λαών και των εθνοτήτων, μία εποχή αδιεξόδων και αντιφάσεων και μία εποχή, που σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά είχε ως χαρακτηριστικό της, την επιφανειακή εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

  Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε λίγο νωρίτερα ο Στέφανος Καραμούτσιος, ενώ ο συγγραφέας Γ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια, που συνέπεσε με μία ταραχώδη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, στις αρχές του 2015, όταν και ο ίδιος ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να συνυπογράψει και να ψηφίσει θετικά σε ένα ακόμη μνημόνιο για την Ελλάδα.

  «Η αλήθεια είναι πως εκείνο το μνημόνιο, ήταν απέναντι στις αρχές, στις αξίες μας και σε όσα είχαμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό. Έχασα τον ύπνο μου για πολλές ημέρες και το έριξα στο γράψιμο, ως ένα είδος προσωπικής διαφυγής και διεξόδου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ