Παρασκευή 27.01.2023
More

  «Στο φως του καντηλιού» από έναν Βελλαΐτη

  Το ιστορικό μυθιστόρημα του Γιάννη Τζέρπου, απόφοιτου Βελλαΐτη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, με τίτλο «Στο φως του καντηλιού» παρουσιάζει στα Γιάννενα, η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων.

  Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου γίνεται αύριο Τετάρτη στις 18.00 στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», όπου το βιβλίο του κ. Τζέρπου θα διανέμεται δωρεάν. Μαζί με αυτό όμως, θα διανέμεται επίσης δωρεάν και το βιβλίο ενός άλλου Βελλαΐτη, του Κων. Κίγκα, με τίτλο «Ένας αλλιώτικος Άγιος».

  Ο Γιάννης Τζέρπος σκεφτόταν πάντα, όπως υποστήριξε στην συνέντευξη τύπου – προαναγγελία της παρουσίασης, να γράψει κάτι για τη Βελλά, όμως η αφορμή που τελικά τον οδήγησε στην υλοποίηση της ιδέας ήταν η απόφαση Πολιτείας και Εκκλησίας από κοινού, να υπογράψουν, όπως ανέφερε, τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της Βελλάς.

  «Επιχείρησα να σκιαγραφήσω κάποια γεγονότα που ζήσαμε στη Βελλά και τα οποία έκρυβαν μία αλήθεια, που ίσως δεν τη βλέπαμε τότε ως μαθητές. Περιγράφω βέβαια την αλήθεια που κούμπωνε σε εμένα. Έκοψα και έραψα το κοστούμι που κούμπωνε πάνω μου. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι ταιριάζει σε όλους ή ότι μόνον εγώ είδα την αλήθεια. Περιγράφω την αλήθεια όπως εγώ τη βλέπω και δεν αξιώνω από κανέναν να δει τη δική μου αλήθεια ως την απόλυτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Για την εκδήλωση της Τετάρτης, όπως επίσης και για το βιβλίο και το περιεχόμενό του μίλησαν ο Δημ. Φλώρος, πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων και οι απόφοιτοι Βελλαίτες, Γιάννης Γιώσας, πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων και ο Κων. Κίγκας, πρώην σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ