Πέμπτη 29.02.2024
More

  DENTIST PASS -Το Πάσχα ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά

  Ξεκινά ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος dentist pass.

  Ξεκινά μετά το Πάσχα ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος dentist pass.

  Για να ενταχθούν οι ανήλικοι στο πρόγραμμα, σύμφωνα με το ethnos.gr, που επιτρέπει τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο, θα πρέπει οι γονείς αρχικά να προμηθευτούν την ειδική ψηφιακή κάρτα «dentist pass» μέσω αίτησης που θα κάνουν στην πλατφόρμα.

  Η διαδικασία χορήγησης του dentist pass

  Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του dentist pass, οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

  Έπειτα η κάρτα, που θα εκδίδεται μέσω gov.gr, θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων. Το dentist pass που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

  Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όσοι οδοντίατροι επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν καταχωρημένο POS.

  Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

  Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ. Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  -Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

  -Φθορίωση δοντιών

  -Καθαρισμός

  -Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ