Τρίτη 28.09.2021
More

  Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη

  Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ποινών μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής  

  Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε πριν λίγο την απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με τα ελαφρυντικά που αναγνωρίζονται σε κάποιους από τους 57 ενόχους.

  Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

  Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

  Επιπλέον, δεν αναγνωρίστηκε κανέναν ελαφρυντικό ούτε στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, αλλά ούτε για τους περισσότερους βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι μόνο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

  Στον αντίποδα, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε οκτώ κατηγορούμενους για «περιφερειακό ρόλο» σε εγκληματικές πράξεις καθώς και ελαφρυντικά για τους πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αρβανίτη, Αλεξόπουλο και Μίχο.

  Οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Στον Νικ. Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

  Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ζήτησε εξαίρεση του δικαστηρίου κάνοντας λόγο για δήθεν «προκατάληψη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ