Κυριακή 21.04.2024
More

  Εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

  Οι εμβολιασμοί χωρίς να χρειάζεται ραντεβού θα γίνουν στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης. Τι ετοιμάζει η ΥΠΕ του νησιού

  Χωρίς ραντεβού θα μπορούν να εμβολιαστούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες στην Κρήτη, ενώ στα σημεία όπου θα γίνονται εμβολιασμοί θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις και θα δίνονται κεράσματα.

  Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας στο χριστουγεννιάτικο χωριό, στα Χανιά στο λιμάνι, καθώς επίσης στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

  «Εορταστικοί» οι εμβολιασμοί

  Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται από κινητές μονάδες από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα και τις δύο ημέρες. Ταυτοχρόνως, διοργανώνονται παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

  Έτσι, θα υπάρχουν κεράσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, μουσική και τραγούδι από τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ τον εορταστικό τόνο θα δίνουν ο Άη Βασίλης και τα Ξωτικά του, με παιχνίδια και εκπλήξεις. Θα είναι μια γιορτή αγάπης όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για τους υγειονομικούς μας που όλο αυτόν τον καιρό επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και εργάζονται αγόγγυστα, πρόσθεσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

  Ταυτόχρονα, όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

  Ποια εμβόλια θα γίνονται

  Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, τα εμβόλια που θα γίνονται στον κόσμο, ο οποίος θα μπορεί θα προσέρχεται χωρίς ραντεβού θα είναι της Pfizer, ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατεθούν και μονοδοσικά της Johnson & Johnson.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ