Πέμπτη 21.10.2021
More

  Βιβλιοπωλείο που έκλεισε βάζει ηχογραφημένο παραμύθι σε παιδιά

  Το βιβλιοπωλείο Madamadi έκλεισε στη Μυτιλήνη, αλλά τα παιδιά που παίρνουν τηλέφωνο ακούν ένα ηχογραφημένο παραμύθι που τους κρατά συντροφιά.   

  Όπως τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα, το βιβλιοπωλείο στο χωριό Μανταμάδος έκλεισε εν μέσω της πανδημίας, και όλοι οι εργαζόμενοι μένουν στα σπίτια τους. Φρόντισαν όμως, πριν φύγουν, να ηχογραφήσουν το ιταλικό παραμύθι «Οι τρεις συμβουλές», που μπορεί οποιοσδήποτε να ακούσει, μέρα και νύχτα, αν καλέσει στο τηλέφωνο του βιβλιοπωλείου. Κόντρα στον προβληματισμό των ημερών, οι υπεύθυνοι ηχογράφησαν το παραμύθι.

  «Μία μικρή συντροφιά για όλους που είμαστε πια στο σπίτι και έχουμε ανάγκη μία μικρή ιστορία για παρέα. Θα μένουμε σπίτι αλλά θα ποτίζουμε τα λουλούδια μας κάθε μέρα. Είμαστε αισιόδοξοι πως αυτή η δύσκολη διαδρομή θα κρατήσει λίγο και σίγουροι πως θα τα πούμε στον τερματισμό. Καλή αντάμωση».

  Μια πεταλούδα στο παράθυρο του βιβλιοπωλείου

  Η ανάρτηση του βιβλιοπωλείου στο Facebook   «Το βιβλιοπωλείο αν και δεν έχει καθόλου βήχα, υποχρεούται για μερικές ημέρες να ακολουθήσει τις οδηγίες και θα παραμείνει κλειστό. Αντανακλώντας στη βίαιη κρίση των ημερών ηχογραφήσαμε ένα ακόμη παραμύθι με την Athina Soulogani, «Οι 3 Συμβουλές». Το παραμύθι αυτό προέρχεται από την Ιταλία και στα αγγλικά είναι γνωστό ως «The Three Admonitions» όπου admonition σημαίνει νουθεσία, προειδοποίηση ή παραίνεση. Υπάρχουν ισχυρισμοί και για μερικές Ιρλανδικές ρίζες αλλά προς το παρόν, αυτό έχουμε σκοπό να το αφήσουμε αναπάντητο». Το παραμύθι θα είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες, μέρα και νύχτα από σήμερα και στο εξής. Μια μικρή συντροφιά για όλους εμάς που είμαστε πια στο σπίτι και έχουμε ανάγκη μια μικρή ιστορία για παρέα. Θα #menoumespiti αλλά θα ποτίζουμε τα λουλούδια μας κάθε μέρα. Είμαστε αισιόδοξοι πως αυτή η δύσκολη διαδρομή θα κρατήσει λίγο και σίγουροι πως θα τα πούμε στον τερματισμό. Καλή αντάμωση».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ