Τετάρτη 29.03.2023
More

  12 συνολικά τα κρούσματα στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (upd)

  Σε εξέλιξη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα δείγματα του Ασύλου Ανιάτων

  Τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν εκ νέου ώστε να υπάρχει ακριβής και συνολική εικόνα για την εξέλιξη της μετάδοσης κορωνοϊού στη δομή του Παραρτήματος ΑμΕΑ Ιωαννίνων στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος, πήρε η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

  Μετά τα 8 κρούσματα σε ωφελούμενους της δομής που βρίσκονται ήδη στις μονάδες λοιμωδών των δύο νοσοκομείων της πόλης προστέθηκαν ακόμα 4, τρία σε ωφελούμενους και ένα σε μέλος του προσωπικού, οπότε συνολικά τα κρούσματα είναι 12 σε μία δομή από τις σημαντικότερες της χώρας που φιλοξενεί πάνω από 70 ωφελουμένους και έχει περίπου 100 άτομα προσωπικό.

  Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής αναφέρεται:
  “Οι εντατικοποιημένοι έλεγχοι, με επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ ωφελούμενων και εργαζόμενων του Παραρτήματος ΑμΕΑ, έδειξαν ότι θετικοποιήθηκε μία εργαζόμενη μας και τρεις ακόμη ωφελούμενοι, στενές επαφές των υπολοίπων, σήμερα 3/1/2021.Οι υπόλοιποι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι όλοι αρνητικοί.
  Η μόλυνση προφανέστατα είναι στην αρχή της.
  Έχουμε δρόμο μπροστά μας, θέλει από όλους υπομονή, ψυχραιμία και εφαρμογή των οδηγιών”, αναφέρει η ανακοίνωση και κλείνει: “Με προσωπική υπευθυνότητα και πιστή τήρηση των μέτρων θα αποφύγουμε τη διασπορά”.

  Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, οι κινήσεις της διοίκησης στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς και την προστασία της υγείας ωφελουμένων και εργαζομένων της δομής ενώ ενημερώνει με σαφήνεια για τις εξελίξεις.

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ