Κυριακή 21.07.2024
More

  Αφού δεν έχουν νερό, δε θα πληρώνουν τους λογαριασμούς

  Απογοητευμένοι αλλά και αποφασισμένοι πλέον να μην επιτρέψουν σε κανέναν φορέα και σε καμία υπηρεσία είτε είναι ο δήμος Ιωαννιτών είτε η ΔΕΥΑΙ να συνεχίσει τον εμπαιγμό σε βάρος τους, δηλώνουν οι κάτοικοι στη συνοικία «Μέλανδρα» που βιώνουν το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων ετών ως προς την υδροδότηση των σπιτιών τους.

  Η συνοικία από τις αρχές του 2000 όταν άρχισε να παρουσιάζει μία αυξητική πορεία ανοικοδόμησης αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με την υδροδότηση, ευρισκόμενη στο μέσον μίας διαμάχης μεταξύ της ΔΕΥΑΙ, του δήμου Ιωαννιτών και του δήμου Πασσαρώνος τότε και μετέπειτα του δήμου Ζίτσας, για την ιδιοκτησία της δεξαμενής του Αγίου Ιωάννη, μία υπόθεση που ακόμη και σήμερα δεν έχει λυθεί οριστικά.

  Σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης και των αναγκών που υπάρχουν λόγω της ανοικοδόμησης και με εκατοντάδες πλέον νεόχτιστες κατοικίες να απαιτούν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες πόσιμου νερού, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι καταγράφονται προβλήματα υδροδότησης είτε με πολύωρες διακοπές είτε με πτώση της πίεσης που οδηγεί σε διακοπή ειδικά στα ψηλά σημεία. Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας όμως και για διάστημα πέντε και πλέον ημερών, όπως ανέφερε ο Κων. Ντούτσης, κάτοικος της περιοχής από το 2004 η κατάσταση έγινε ανυπόφορη, περισσότερο δύσκολη από ποτέ.

  «Από τότε που εγκαταστάθηκα στα «Μέλανδρα» είχαμε προβλήματα το καλοκαίρι με το νερό. Επειδή ποτέ δε μας αντιμετώπισαν ισότιμα και επειδή ποτέ δε βρήκαμε λύση στα προβλήματα και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι κάτοικοι, αναγκαστήκαμε να προβούμε σε άλλες ενέργειες με δική μας επιβάρυνση, όπως να προμηθευτούμε δεξαμενές και αντλίες για να ανεβάζουμε τοι νερό του δικτύου στα σπίτια μας, όταν υπάρχει χαμηλή πίεση. Αυτό που έγινε από την περασμένη εβδομάδα δεν το έχουμε ξαναζήσει, με το νερό να μην φτάνει ποτέ στις βρύσες των σπιτιών μας και κανείς να μην μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση για τα αίτια, και το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα πέραν του ότι δεν είχαμε νερό, ήταν να υποστούμε και ζημιές καθώς κάηκαν οι αντλίες που είχαμε. Εγώ υπέστη μία ζημία της τάξης των 500 ευρώ μόνο για αυτόν το λόγο. Στις εκκλήσεις μας προς την ΔΕΥΑΙ αλλά και σε υπεύθυνους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους, κανείς δε μας έδινε μία υπεύθυνη απάντηση και μας έλεγαν ότι φταίει η υπερκατανάλωση. Εμείς όμως πληρώσαμε και την εισφορά σε γη και χρήμα, πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο, πληρώνουμε και τους λογαριασμούς ύδρευσης για να μην έχουμε νερό. Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, εγώ δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω λογαριασμό νερού στη ΔΕΥΑΙ. Ούτε τη στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσουν συγνώμη ή να φέρουν μία παλέτα με πόσιμο νερό για τους κατοίκους δεν είχαν», ανέφερε οργισμένος ο κ. Ντούτσης που μίλησε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και στο ITV για την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες στα «Μέλανδρα».

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ