Τετάρτη 12.05.2021
More

  Άμεση αφαίρεση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων

  Με αφορμή το θάνατο 19χρονου σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο του 2020

  Στο συμπέρασμα, πως η τοποθέτηση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων στις παρυφές των πεζοδρομίων και όχι στην απόσταση των 75 εκ. από την άσφαλτο που αναφέρει η νομοθεσία είναι παράνομη και δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε σε τροχαία δυστυχήματα, με θανάσιμους τραυματισμούς ατόμων, καταλήγει η εμπειρογνωμοσύνη του συγκοινωνιολόγου, πιστοποιημένου ελεγκτή οδικής ασφάλειας, καθηγητή του Πολυτεχνείου Νικόλαου Ηλιού, με αφορμή το θάνατο του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Άρτα.

  Το δυστύχημα που είχε συγκλονίσει την μικρή κοινωνία της Άρτας και της Ηπείρου, με θύμα τον 19χρονο Βαγγέλη, που μόλις είχε μάθει ότι εισάγεται στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων, θα αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες, με την οικογένειά του να αναζητά την αυτονόητη δικαίωση, ωστόσο ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα με παρέμβασή του προς τον δήμο Αρταίων, την περιφέρεια Ηπείρου, την Τροχαία Άρτας και προς το υπουργείο Μεταφορών, ζήτησε τον Φεβρουάριο να ξηλωθούν άμεσα τα κάγκελα που προκάλεσαν το θάνατο του 19χρονου, καθώς έχουν τοποθετηθεί εκεί, παράνομα.

  Στον Σύλλογο δε δόθηκε καμία απάντηση και έτσι ο Σύλλογος απευθύνθηκε στον συγκοινωνιολόγο κ. Ηλιού, ζητώντας την γνώμη του για τη νομιμότητα των υφιστάμενων κατασκευών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα Γιώργος Κουβίδης, μιλώντας στο ΙTV, η πραγματογνωμοσύνη καταλήγει στο απόλυτα σαφές συμπέρασμα, ότι ακόμη και με τη νομοθεσία του 1997, τα κάγκελα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 35 εκ. εντός του πεζοδρομίου και όχι στην παρυφή του.

  «Αλλά από το 2001 η νομοθεσία άλλαξε και λέει πως τα κάγκελα θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη ακόμα απόσταση στα 75 εκ. Και όμως ο δήμος Αρταίων συνέχισε μέχρι και το 2020 να παραβιάζει τη νομοθεσία τοποθετώντας επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών και οδηγών κάγκελα στη παρυφή του πεζοδρομίου και κάποια από αυτά, τα πρόσφατα τοποθετημένα είναι που διαπέρασαν το όχημα και καρφώθηκαν στο σώμα του Βαγγέλη», ανέφερε ο κ. Κουβίδης.

  Ο Σύλλογος ζητά με δημόσια παρέμβασή του την άμεση αφαίρεση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων από τον δήμο Αρταίων και από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας να επιληφθεί για την ύπαρξη αυτών των παράνομων παρόδιων εμποδίων πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ