Κυριακή 26.05.2024
More

  Αναγκαία η επέκταση του νεκροταφείου Περιβλέπτου

  Ως λύση για τη μεγάλη έλλειψη χώρων

  Η επέκταση του νεκροταφείου στην Ενορία Περιβλέπτου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ώστε να προχωρήσει άμεσα, αφού κρίθηκε πως είναι η πλέον κατάλληλη λύση στην παρούσα χρονική στιγμή, για να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά μεγάλη πίεση και η έλλειψη χώρων σε όλα τα νεκροταφεία της περιοχής.

  Στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου την Δευτέρα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας εισηγήθηκε το θέμα της επέκτασης του συγκεκριμένου νεκροταφείου, παράλληλα όμως περιέγραψε και τη δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα διοικητικά όρια του δήμου Ιωανντιών, σχετικά με την αναζήτηση και άλλων κατάλληλων χώρων για νέα νεκροταφεία.

  Στην παρούσα φάση κρίθηκε ως πλέον κατάλληλη λύση η επέκταση του νεκροταφείου της Περιβλέπτου πρόταση με την οποία συμφωνεί και η τοπική Ενορία και η Μητρόπολη Ιωαννίνων.

  Το κόστος της επέκτασης θα αναλάβει η εκκλησία, ενώ ο δήμος θα συνδράμει με τις διοικητικές του υπηρεσίες και υποστηρικτικά με το εργοτάξιο.

  Παράλληλα θα δρομολογήσει την διαδικασία για την διαμόρφωση και την διαπλάτυνση της οδού Πατριάρχου Λουκάρεως για να διασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση.

  Αναζήτηση

  Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί από την διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, η αναζήτηση και άλλου χώρου για την δημιουργία νέου δημοτικού νεκροταφείου.

  Η αναζήτηση αυτή θα γίνει στη βάση των κατευθύνσεων που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή θα συνεχιστεί η διερεύνηση για τις δύο θέσεις σε Μπάφρα και Κατσικά και επιπλέον θα αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο του υπάρχοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και της ανεύρεσης χώρου ανά Δημοτική Ενότητα.

  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε επί ενάμισι χρόνο περίπου από τα μέλη της διαπαραταξιακής και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να ανευρεθεί χώρος για την επίλυση ενός εξαιρετικά σοβαρού κοινωνικού ζητήματος.

  Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν χώροι στον Κατσικά για τον οποίο προϋπήρχε γεωλογική μελέτη, αλλά το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό και δημοτική έκταση στην Μπάφρα για την οποία υπήρξαν διαφωνίες.

  «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της επιτροπής και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Δίνουμε λύση για τα επόμενα είκοσι χρόνια ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε την διαδικασία ανεύρεσης χώρου για ένα νέο δημοτικό νεκροταφείο. Πρόκειται για μία αναγκαιότητα και στην κατεύθυνση αυτή επιθυμούμε κάθε δυνατή πρόταση από τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ