Τρίτη 18.06.2024
More

  Η παρακαταθήκη της Ν. Αγνάντη στην Αντικαρκινική και στην πρόληψη του καρκίνου

  Αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά της Νίκης Αγνάντη, μίας γυναίκας που έδωσε τη ζωή της για την ιατρική επιστήμη και ειδικότερα για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την αναγκαιότητα της πρόληψης για τον καρκίνο, ήταν η εκδήλωση του παραρτήματος Ιωαννίνων της Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

  Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η συμπλήρωση των 30 ετών από την ίδρυση του παραρτήματος της Αντικαρκινικής στα Ιωάννινα, έργο άλλωστε που έφερε την προσωπική της σφραγίδα. Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων Ευάγγελος Γκόλας αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη της Νίκης Αγνάντη όπως επίσης έκανε και στο μήνυμά του ο κ. Φιλόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

  Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Ιωάν. Τσίμαρης και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώρ. Καψάλης, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Ιωάννη Αγνάντη εκ μέρους της οικογένειας.

  Ακολούθησαν οι ομιλίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης από την πρύτανη του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου, τον Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ευάγγελο Παρασκευαΐδη, την Αθηνά Τατσιώνη, Καθηγήτρια Γενετικής Ιατρικής και τον Φώτη Μωρόγιαννη, ψυχοθεραπευτή. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τη Δήμητρα Ηγουμενίδη στο πιάνο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ