Πέμπτη 13.06.2024
More

  Η Πρωτομαγιά της απεργίας και των κινητοποιήσεων

  Σε απεργία και κινητοποιήσεις καλούν την Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη, συνδικαλιστικοί φορείς και εκπρόσωποι εργαζομένων.

  Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων με την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και τον σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών απηύθυναν χτες κάλεσμα στην απεργιακή Πρωτομαγιά και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

  Όπως επεσήμαναν από κοινού ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας, το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Μπαλακέρας, ο πρόεδρος των Δασκάλων Νηπιαγωγών Κώστας Παργανάς και ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Χρήστος Καλαμπόκης τα αιτήματα είναι κοινά και η διεκδίκηση ικανοποίησης πρέπει να είναι κοινή.

  Στο κάλεσμά τους ζητούν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις ώστε να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια.

  Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δυνάμεις της εργασίας και τα συνδικάτα και διεκδικούμε την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, 35ωρο με 4ημερη εργασία και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων» σημειώνει.

  Στον χώρο των μέσων ενημέρωσης σε απεργία κατεβαίνουν οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας και σωματεία εργαζομένων.

  «Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας», επισημαίνουν.

  Στο πλαίσιο αυτό προκηρύσσεται απεργία:

  – Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά

  – Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ