Δευτέρα 20.09.2021
More

  Κριτική για τις διά περιφοράς συνεδριάσεις, από τη Λαϊκή Συσπείρωση

  Σκληρή επίθεση προς τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ με αφορμή ζήτημα που έχει καταγγείλει περισσότερες από μία φορές, στο δημ. συμβούλιο, χωρίς να πάρει επαρκή απάντηση, εξαπέλυσε η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

  Το πρώτο επίπεδο της κριτικής είχε να κάνει με τη συνεχιζόμενη από τη δημοτική αρχή, άρνησή της, να πραγματοποιήσει μία συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, έστω μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ αρκείται στις συνεδριάσεις διά περιφοράς. Με τον τρόπο αυτό όμως, όπως ανέφερε η κα Τσουμάνη, δεν αντιμετωπίζεται κανένα κατεπείγον θέμα, ούτε καν ιδιαίτερης σημασίας, όπως ήταν και το θέμα που εγκρίθηκε την Δευτέρα με την επιδότηση του φοιτητικού εισιτηρίου στο Αστικό ΚΤΕΛ, για τους φοιτητές που διαμένουν στις Εστίες.

  «Δημιουργεί η δημοτική αρχή την εντύπωση του κατεπείγοντος και ότι σχετίζεται με την πανδημία, ενώ αποτελεί απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αποσπάστηκε κάτω από την πίεση των αγώνων των φοιτητών, και θα έπρεπε τουλάχιστον να αφορά ένα ακαδημαϊκό έτος και όχι την περίοδο που πρότεινε αρχικά, αφού το μισό διάστημα από την προτεινόμενη σύμβαση το Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστό. Επομένως το έφερε με αυτό τον τρόπο όχι για να λύσετε ένα μείζον ζήτημα αυτό της κοστοβόρας μετακίνησης των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών αλλά για να βγει από την υποχρέωση», ανέφερε αρχικά

  Επανήλθε για την «κλοπή νερού»

  Για μία ακόμη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέρει την καταγγελία της για κλοπή νερού στην περιοχή Αγ. Μαρίνας – Κρανούλας από μεγαλοεπιχειρηματία, τη στιγμή μάλιστα που αφενός δεν υπάρχει καμία σαφής απάντηση από τη ΔΕΥΑΙ και αφετέρου, ενισχύεται η εκτίμηση, ότι η λειψυδρία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες.

  «Ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή τι μέτρα προτίθεται να πάρει για το μείζον αυτόν ζήτημα και προφανώς δεν είναι λύση να μην ποτίζουν οι Γιαννιώτες τα χωράφια τους και τις καλλιέργειές τους. Άλλωστε όλοι οι Γιαννιώτες από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα έχουμε πρόσβαση στο νερό.

  Το επόμενο διάστημα είναι δεδομένο, ότι η δημοτική αρχή θα βάλει στο επίκεντρο την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να παραδώσει υπηρεσίες – φιλέτα που καλύπτουν βασικές λαϊκές ανάγκες, καθαριότητα, οδοφωτισμός, νερό και ελεύθεροι χώροι».

  Τέλος, η κα Τσουμάνη ανέφερε, ότι η δημ. αρχή συνειδητά καλλιεργεί τη συναίνεση και αποδοχή της αστικής πολιτικής ως μονόδρομο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής, την πολιτική για τις σχολικές καθαρίστριες.

  «Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες, τις διεκδικήσεις, τις πρακτικές προτάσεις που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς για το άνοιγμα των σχολείων και η δημοτική αρχή υπηρετεί την στάση της κυβέρνησης με κάθε τρόπο.

  Ταυτόχρονα πεισματικά αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τον κλάδο των μικρών επαγγελματιών επισιτισμού- τουρισμού και τους εργαζόμενους σε αυτόν αλλά συγκροτεί παραεπιτροπές για τη στήριξη του μεγάλου ξενοδοχειακού κεφαλαίου», κατέληξε.

   

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ