Κυριακή 21.07.2024
More

  Μνημόσυνο για τους Εθνικούς Ευεργέτες στο Γραμμένο

  Επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων του Έθνους Ευεργετών Ζωσιμαδών και Καπλάνη που κατάγονται από την Κοινότητα Γραμμένου τέλεσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Τοπική Κοινότητα το πρωί της Τετάρτης.

  «Αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής  και οφειλόμενο χρέος σε εκείνους που σε δύσκολες εποχές με ανιδιοτέλεια και φιλοπατρία προσέφεραν τα πάντα για τη στήριξη της πατρίδας και την ενίσχυση του λαού της» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την εκδήλωση.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Γραμμένου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία και ομιλία από τον φιλόλογο – συγγραφέα Σπύρο Εργολάβο ο οποίος αναφέρθηκε στους ευεργέτες και την προσφορά τους στον τόπο μας.

  Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλειος Βράττος, Πρόεδροι όμορων Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Ζίτσας Κων/νος Μάντζιος, αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία του Δήμου και δεκάδες κόσμου της περιοχής.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ