Σάββατο 20.04.2024
More

  Μονόδρομος η παράταση για το Open Mall

  Για το σκέλος του έργου που αφορά το Επιμελητήριο

  Μονόδρομο αποτελεί για τη Διαχειριστική Αρχή αλλά και για τον φορέα υλοποίησης που είναι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η χορήγηση παράτασης στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στα Ιωάννινα, για το σκέλος που αφορά στο Επιμελητήριο καθώς το σκέλος των εργασιών που αναφέρεται στον δήμο Ιωαννιτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

  Το έργο έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά και η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις προσόψεις των καταστημάτων, την ψηφιακή πλατφόρμα προώθησης των επιχειρήσεων και το ασύρματο δίκτυο δεν έχει ακόμη «βγει στον αέρα».

  Με δεδομένο λοιπόν ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με βάση τη συμβατική υποχρέωση ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε ότι αυτό είναι πρακτικώς αδύνατο. Μόλις την περασμένη Δευτέρα εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και ελήφθη και η απόφαση αποδοχής από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου και πλέον αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης ώστε να «βγει στον αέρα» η προκήρυξη του διαγωνισμού.

  Με τους πλέον γρήγορους χρόνους αν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις για διάφορους λόγους, το νωρίτερο που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ περίπου που αφορά στο Επιμελητήριο είναι εντός του επόμενου εξαμήνου. Το θετικό είναι τουλάχιστον ότι έχουν δοθεί και οι εγκρίσεις από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων όπως και από τη Διαχειριστική Αρχή, επομένως δεν απομένουν τυπικές ή άλλες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες που ίσως καθυστερήσουν περισσότερο τη διαδικασία.

  Νέος έλεγχος για τους ωφελούμενους

  Το σκέλος που αφορά στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ως φορέα υλοποίησης με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έχει ως κύριο αντικείμενό του τις παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων στις περιοχές παρέμβασης με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ. Ωστόσο και σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να γίνει εκ νέου ένας έλεγχος για τους αρχικά ωφελούμενους με την έννοια πως κάποια εμπορικά καταστήματα έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από όταν δήλωσαν τη βούλησή τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαδικασία που είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022. Συνολικά είχαν ενταχθεί στο έργο παρέμβασης για τις προσόψεις των καταστημάτων 199 επιχειρήσεις που αφορούσαν τις εξής κατηγορίες:

  • Εμπορικά καταστήματα 135
  • Εστίαση 30
  • Κενά καταστήματα 16
  • Λοιπές επιχειρήσεις 18
  • Το υπόλοιπο σκέλος των χρημάτων για το έργο του Επιμελητηρίου κατανέμεται ως εξής:
  • Ψηφιακή πλατφόρμα 34.430 ευρώ
  • Οργάνωση εκδηλώσεων 22.400 ευρώ
  • Δαπάνες προσωπικού κ.α 53.760 ευρώ.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ