Παρασκευή 16.04.2021
More

  Μπαρτζώκας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε»

  Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ για την πολύωρη διακοπή νερού την Κυριακή

  Χωρίς νερό για πολλές ώρες έμεινε, την Κυριακή, σχεδόν όλη η πόλη των Ιωαννίνων εν μέσο της κακοκαιρίας που έπληξε και το λεκανοπέδιο. Η διακοπή της υδροδότησης προκάλεσε εκνευρισμό και τα παράπονα των πολιτών εκφράστηκαν με πολλούς τρόπους.

  Ένα σοβαρό θέμα στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΙ, στην Κρύα, είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Άρη Μπαρτζώκα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν σε μία από τις γεωτρήσεις αντλήθηκαν και ποσότητες χώματος οι οποίες κατέληξαν στις τρεις κεντρικές δεξαμενές των Ιωαννίνων.

  Η γεώτρηση αυτή, τέθηκε εκτός λειτουργίας – οι υπόλοιπες επαρκούν για την ύδρευση της πόλης – αλλά απαιτήθηκε εκτεταμένη διακοπή της υδροδότησης μέχρι να αδειάσουν οι δεξαμενές, να καθαριστούν, να απολυμανθούν και να γεμίσουν πάλι ώστε στις βρύσες οι καταναλωτές να δουν καθαρό νερό.

  Δημόσιο ευχαριστώ στις δύο εταιρείες εμφιάλωσης

  Η ΔΕΥΑΙ θέλοντας να δώσει μια κάποια λύση προμηθεύτηκε εμφιαλωμένα νερά τα οποία και διένειμε σε όσους δημότες πρόλαβαν να πάρουν.

  «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις δυο εταιρείες εμφιάλωσης νερού που μας έδωσαν δωρεάν πάνω από 13.000 φιάλες ύδατος του 1,5 λίτρου», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας που υποστήριξε ότι έκαναν από την πλευρά τους προσπάθειες να δώσουν λύσεις.

  Χωρίς θολόμετρα

  Ανάλογη βλάβη είχε προκύψει και στο παρελθόν! Ωστόσο, δεν φαίνεται να πάρθηκαν μέτρα ώστε να μην χρειάζεται να σταματήσει η υδροδότηση ολόκληρης της πόλης και μάλιστα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και με την πανδημία να απαγορεύει τις μετακινήσεις…

  Ο κ. Μπαρτζώκας δεν απέφυγε την απάντηση λέγοντας ότι «έχει ξαναγίνει διακοπή υδροδότησης» σε όλη την πόλη ενώ παραδέχτηκε ότι εάν και θα έπρεπε να έχουν γίνει ενέργειες, υπήρξε ολιγωρία και δεν τοποθετήθηκαν ειδικά συστήματα μέτρησης της θολότητας του νερού. «Θα έπρεπε να υπάρχουν θολομετρα. Τα εν οίκο μη εν δήμο…» απάντησε λέγοντας ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις για να μην επαναληφθεί η διακοπή υδροδότησης όλης της πόλης για ώρες.

  Αξίζει καταλήγοντας να πούμε ότι το θολόμετρο εντοπίζει την ποσότητα της αδιάλυτης ύλης που υπάρχει στο πόσιμο νερό και αποτελεί βασικό δείκτη ποιότητας του. Πολλοί οργανισμοί δημόσιας υγείας και ασφάλειας σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της μέτρησης της ποιότητας του πόσιμου νερού μέσω της θολότητας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ