Τετάρτη 26.01.2022
More

  Παράταση σχολικού έτους, όχι προαγωγικές εξετάσεις – 14 Ιουνίου οι πανελλήνιες

  Επιστρέφουν στις 10 Μαΐου οι μαθητές δημοτικών-νηπιαγωγείων

  Την παράταση του σχολικού έτους ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές ενω δεν θα υπάρξουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις!

  Η υπουργός αναφέρθηκε στην επιστροφή της δια ζώσης εκπαίδευσης στα δημοτικά και νηπιαγωγεία και στις πανελλήνιες εξετάσεις που θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 του ίδιου μήνα για τα Επαγγελματικά έκανε.

  Γνωστοποίησε πως φέτος, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

  Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις αλλά και στην ετοιμότητα όλων ώστε να γίνει ομαλά η επιστροφή χιλιάδων μαθητών και ταυτόχρονα η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

  «Η υπουργός ανακοίνωσε την παράταση της σχολικής χρονιάς για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Καμπουράκης τονίζοντας ότι «πρέπει όλοι να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί καθ’ όλη την διάρκεια των αργιών του Πάσχα». Υπενθυμίζεται ότι νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

  Παράλληλα ανακοινώθηκε από την υπουργό η δυνατότητα έναρξης των κατακτηρίων εξετάσεων για πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές μετά τις 20 Μαΐου ενώ σύντομα θα υπάρξει και αναλυτική ενημέρωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ αναφορικά με τα self-tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

  5.541 self tests με οκτώ θετικούς μαθητές

  Στο μεταξύ, καλή είναι η εικόνα στα σχολεία της Ηπείρου καθώς μόλις ένα σχολείο έχει τεθεί εξ΄ ολοκλήρου σε αναστολή στα Γιάννενα ενώ σε αναστολή λειτουργίας είναι λίγα τμήματα σχολικών μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου και ένα σχολείο της Άρτας τελεί υπό κατάληψη.

  Την Πέμπτη διενεργήθηκαν συνολικά 5.541 self tests με οκτώ θετικούς μαθητές και έναν εκπαιδευτικό θετικό.

  Την ίδια ώρα ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών της τάξης του 19% δεν έχουν προσέλθει στα σχολεία ενώ ένα 13% των εκπαιδευτικών απουσιάζει.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ