Σάββατο 13.08.2022
More

  Παρεμβάσεις για να ζωντανέψει το Ιστορικό Κέντρο

  Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της δημοτικής παράταξης της Τ. Καλογιάννη με μέλη του συλλόγου «Τα Παλιά Γιάννινα»

  Για πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα και επεμβάσεις που είναι ανάγκη να υλοποιηθούν, «ώστε να αποκτήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης ζωντάνια και την αξία που του αρμόζει», συζήτησαν η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 και μέλη της διοίκησης του συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα».

  Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη εκπροσωπήθηκε ακόμα από τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Γκίζα,  Βασίλη Κοσμά, Στάθη Σιούτη και από τα μέλη της Δέσποινα Ευτυχιάδου, Θέμη Παππά και Ντίνο Παπαδόπουλο, ενώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου παραβρέθηκαν η Έλλη Κατσάνου Πρόεδρος και οι Αθανάσιος Γούσης Αντιπρόεδρος και Δημήτρης Κατσάνος Μέλος του ΔΣ.

  Συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι βελτιστοποίησης του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή, η ανάγκη προώθησης με άμεση προτεραιότητα των διανοίξεων των καθέτων οδών προς την Ανεξαρτησίας (όπως π.χ. η Ρήγα Φεραίου), σύμφωνα και με τις μέχρι σήμερα εκπονηθείσες κυκλοφοριακές μελέτες, η αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και ο εμπλουτισμός τους με όλες τις σύγχρονες εξυπηρετήσεις καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης ανακατασκευής των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

  Η Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε ότι τόσο η παράταξη Ιωάννινα_2023, όσο και η ίδια προσωπικά, αντιμετωπίζει με αυξημένη ευαισθησία την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, καθώς είναι ένα από τα στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής ταυτότητας της πόλης. Οι παρεμβάσεις τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στα όργανα διοίκησης του δήμου στα οποία εκπροσωπείται η παράταξη, είναι συνεχείς και συνοδεύονται από προτάσεις που εδράζονται στις υφιστάμενες πολεοδομικές και κυκλοφοριακές μελέτες, αλλά και στις ανάγκες και τους προβληματισμούς που καταθέτουν οι πολίτες που κατοικούν ή και εργάζονται στην περιοχή.

  Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχίσει να είναι συστηματική και αδιάλειπτη καταλήγει η παράταξη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ