Τετάρτη 30.11.2022
More

  Προοπτικές ανάπτυξης μέσα από έργα ανάπλασης

  Τη δυνατότητα χρηματοδότησης έργων ανάπλασης σε σημεία της πόλης με εξαιρετικό πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον συζήτησε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην Αθήνα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Λούλη.

  Σημειώνεται δε ότι η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με την ηγεσία του υπουργείου για στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών τόσο στον τομέα της τουριστικής προβολής και ανάδειξης όσο και της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στην πόλη, ενώ το υπουργείο βλέπει θετικά τις προτάσεις του δήμου.

  Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του θα υποβάλλει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή παρέμβασης και τις δράσεις που θα επιλέξει για χρηματοδότηση.

   

  Τα Τοπικά Χωρικά

  Ο Δήμαρχος συναντήθηκε ακόμα με τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου Νίκο Πευκιανάκη, από τον οποίο ζήτησε εκ νέου να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στην πρώτη ομάδα Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.

  Το Τοπικό Χωρικό συνιστά απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης και με την εκπόνησή του ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο τοπικός και χωροταξικός σχεδιασμός.

  Τέλος ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Παππού, του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη». Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον Όμιλο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ