Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ράμπες για ΑμεΑ σε 65 σχολεία της πόλης

  Πρόταση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 744 χιλιάδων ευρώ καταθέτει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Παράλληλα, καταθέτει πρόταση στο ίδιο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 251 χιλιάδων προκειμένου να κατασκευαστούν ράμπες και χώροι υγιεινής για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σε σχολικές μονάδες.

  Οι αποφάσεις ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, επίσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η πρόταση, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, αφορά σε παρεμβάσεις κυρίως σε δύο αθλητικούς χώρους και στην αλλαγή μπασκετών καλαθοσφαίρισης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.  Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται είναι:

  – Στα Καρδαμίτσια και σε χαρακτηρισμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα διαστάσεων εθνικής κατηγορίας ενδεικτικού προϋπολογισμού 260.000,00€ (με τον Φ.Π.Α.),

  – Στα Σεισμόπληκτα και σε εγκαταλελειμμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή «Μπουνταλάδες» η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα διαστάσεων ερασιτεχνικής εθνικής κατηγορίας ενδεικτικού προϋπολογισμού 240.000 χιλιάδων και κτίριο αποδυτηρίων με προϋπολογισμό 190 χιλιάδες.

  Τέλος, περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τριάντα μπασκετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης με προϋπολογισμό 54 χιλιάδες ευρώ.

  Με την πρόταση για τις σχολικές υποδομές καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που καταγράφεται μέχρι τώρα στην εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

  Έτσι, προβλέπεται να τοποθετούν ράμπες σε 65 σχολικές μονάδες, 16 δευτεροβάθμιας και 49 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ θα δημιουργηθούν χώροι υγιεινής σε 68 σχολεία, 26 δευτεροβάθμιας και 42 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ