Τρίτη 21.09.2021
More

  Στάση αναμονής από τους επαγγελματίες στο φαγητό

  Στάση αναμονής, χωρίς πάντως να διακατέχονται και από μεγάλη αισιοδοξία, κρατούν οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, κυρίως στον τομέα του φαγητού και όχι τόσο του καφέ, για το πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματά τους.

  Η κίνηση της πρώτης ημέρας από την επαναλειτουργία των καταστημάτων ήταν μεν ικανοποιητική, σίγουρα από την άλλη απείχε μακράν από το να χαρακτηριστεί ως πανηγυρική επιστροφή. Οι πολίτες δείχνουν αρκετά φοβισμένοι και ανήσυχοι για να προτιμήσουν για το φαγητό τους κάποια κατάστημα από το να παραγγείλουν στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον Σωτ. Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων.

  «Είναι σίγουρα μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που υπήρχε πριν την πανδημία. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις και περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί ο κόσμος για να δράσουμε κι εμείς αναλόγως. Τηρούμε τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΕΦΕΤ, έχουμε αυξήσει τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, έχουμε λιγότερες καρέκλες συνολικά και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του κόσμου, που είναι μουδιασμένος όχι μόνο για υγειονομικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

  Παράπονα για τον δήμο Ιωαννιτών

  Οι επιχειρήσεις στην εστίαση σύμφωνα με την εικόνα που έχει μεταξύ των συναδέλφων, δεν έχουν προχωρήσει τουλάχιστον σε αυτή τη φάση σε μείωση του προσωπικού. Δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για το πώς αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία εάν η κίνηση δεν είναι σε επιθυμητά επίπεδα, ώστε να στηριχτεί η λειτουργία των καταστημάτων.

  Στο ίδιο πλαίσιο όμως, πολλοί επαγγελματίες του χώρου καταγγέλλουν και το δήμο Ιωαννιτών και τις αρμόδιες υπηρεσίες για ανακόλουθη στάση σχετικά με ό,τι ανακοινώθηκε για την επέκταση του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

  Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, για τα καταστήματα που δε χρησιμοποιούσαν εξωτερικούς χώρους, αλλά υποχρεούνται λόγω των συνθηκών, να το κάνουν σε αυτή τη φάση, η υποβολή της αίτησης για την άδεια χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, προϋποθέτει την προκαταβολή του 50% του συνολικού τέλους χρήσης και μόλις η αίτηση εγκριθεί, την πληρωμή και του άλλου μισού.

  «Με τα νέα μέτρα και τις αποστάσεις, απευθυνθήκαμε στο δήμο για να χρησιμοποιήσουμε κοινόχρηστο χώρο, για μερικά τραπεζοκαθίσματα. Συνολικά έχουμε 10 τραπέζια λιγότερα και ο δήμος μας ζητά να προκαταβάλλουμε το 50% για την αίτηση και το άλλο 50% μόλις εγκριθεί. Για όλες τις επιχειρήσεις που δε χρησιμοποιούσαν κοινόχρηστους χώρους, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη μείωσης των τελών από τον δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ