Τετάρτη 03.03.2021
More

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ-Επίδομα στο σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία

  Με επιστολή στον πρωθυπουργό από τον σύλλογο εργαζομένων του ΠΓΝΙ τίθεται το ζήτημα του επιδόματος στους νοσοκομειακούς που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

  «Εξ αφορμής της απόφασης της Κυβέρνησης για την καταβολή οικονομικού επιδόματος σε στους Επαγγελματίες Υγείας και τους εργαζομένους λοιπών ειδικοτήτων, που ενεπλάκησαν με τη διαχείριση και νοσηλεία ασθενών με Covid-19, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων – ενός από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, το οποίο υπήρξε από την αρχή της πανδημίας Κέντρο Αναφοράς για την Covid 19 – εκφράζει ξεκάθαρα τη θέση ότι το επίδομα αυτό πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων», αναφέρεται στην επιστολή.

  «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι μια αρραγής αλυσίδα, που κάθε κρίκος είναι πολύτιμος. Το σύνολο των εργαζομένων – παρά τα θεσμοθετημένα του πόστα – είναι πάντοτε σε ετοιμότητα να καλύψει αντίστοιχής ειδικότητας κενά ή ανάγκες όπου αυτές προκύψουν. Την πραγματικότητα αυτή απέδειξε η αυθόρμητη εθελοντική προσφορά κάλυψης των αναγκών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης από υγειονομικό προσωπικό άλλων νοσοκομείων από όλη την χώρα, την οποία ο ίδιος επαινέσατε και δημοσίως. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να χωρίσουμε τους εργαζόμενους σε δυο ομάδες; Αυτούς που εμπλέκονται με τους ασθενείς COVID-19 και αυτούς που δεν εμπλέκονται;

  Από ποιους νομίζετε – όταν παραστεί ανάγκη – θα ενισχυθεί η αλυσίδα όσων καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Covid -19; Ήδη η αναστολή των αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων (η οποία είναι οριζόντια) και οι ελλείψεις σε προσωπικό, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες εφεδρείες στα Νοσοκομεία. Είναι όλοι λοιπόν ανεξαιρέτως οι Εργαζόμενοι στην «πρώτη» γραμμή της μάχης με την Covid -19» τονίζεται ακόμα.

  «Εκείνο που εκκρεμεί ακόμη – και ελπίζουμε πως με την δική σας παρέμβαση θα λάβει την οριστική λύση – είναι η ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ώστε η κοινή παραδοχή του ρόλου των υγειονομικών στην πανδημία (και όχι μόνο) να συμβαδίζει και με την αναγνώριση του βαρέως και ανθυγιεινού του λειτουργήματός τους» προστίθεται.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ