Πέμπτη 04.06.2020
More

  Τ. Καλογιάννη: «Χάνεται κρίσιμος χρόνος για την κοινωνία»

  Δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή ασκεί η παράταξη της Τ. Καλογιάννη, σύμφωνα με την οποία η ανταπόκρισή της για τα κρίσιμα θέματα δεν είναι αυτή που πρέπει.

  Τατιάνα Καλογιάννη:

  «Η ανταπόκριση, με την οποία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα θέματα η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει να είναι βραδεία. Με μόνο αποτέλεσμα να χάνεται κρίσιμος χρόνος για την κοινωνία, τους επιχειρηματίες και την αγορά.

  «Η παράταξη μας ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, ζήτησε στις 27-03-2020, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει σε άμεση προτεραιότητα τη συζήτηση του θέματος «ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ», που προτάθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, αφού πρέπει να εναρμονιστεί και ο Δήμος μας με τις διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τις υπόλοιπες σχετικές νομοθετικές πράξεις, από τις οποίες προκύπτουν οι υποχρεώσεις κάθε Δήμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επιπροσθέτως, η συνεδρίαση αυτή ήταν αναγκαία και για την συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διαχείριση του ποσού των 100.000€, που προήλθε από την έκτακτη κατανομή, του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, και την οποία αποδέχθηκε ο Δήμος μας στις 18.03.2020.

  Χθες, ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την παραπάνω αναφερόμενη εισήγηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά μάλλον σε προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού έθεσε, ως ΕΗΔ, το θέμα για την «κάλυψη εξόδων μίσθωσης ξενοδοχείων για άστεγους δημότες», τηρώντας την παράδοση της δημοτικής αρχής να μην συνοδεύεται η εισήγηση αυτή από ουσιώδη στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν και το αναγκαίο και το έκτακτο. Υπενθυμίζουμε ότι, μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 27-03-2020, με ανακοίνωσή του στον τοπικό τύπο, ο Δήμος ενημέρωνε για τη λειτουργία της δομή ύπνωσης αστέγων στο ΚΕΚΩΠ Λιμνοπούλας.

  Από τα ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ανταπόκριση, με την οποία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα θέματα η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει να είναι βραδεία. Με μόνο αποτέλεσμα να χάνεται κρίσιμος χρόνος για την κοινωνία, τους επιχειρηματίες και την αγορά.

  Τέλος, με αφορμή τη χθεσινή και, καθυστερημένη, απάντηση του Προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ, σχετικά με τη δωρεά κ. SOROS, στην οποία:

  • προσπαθεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πώς εκείνος νομίζει ότι πρέπει να γίνει η διαχείριση αυτής της δωρεάς, και
  • λαμβάνει πρωτοβουλία να νουθετήσει την αντιπολίτευση του Δήμου για τον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης,

  παρατηρούμε τα ακόλουθα:

  α. Κατά την εισήγησή του, στις 23.03.2020, προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ, o κ. Πρόεδρος δεν κάνει καμία αναφορά στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αποδοχή και τη διαχείριση δωρεάς χρηματικού ποσού από δημόσιο φορέα, όπως ο ΟΚΠΑΠΑ.

  β. Τέθηκε υπ’ όψιν των μελών του Δ.Σ. το σχέδιο της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του δωρητή και του ΟΚΠΑΠΑ;

  γ. Αναμένουμε, τέλος, την έγγραφη απάντηση του Δημάρχου στο έγγραφο της παράταξής μας ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 (Αρ. Πρωτ. Δήμου 18066/1689/27.03.2020), στο οποίο, εκτός των άλλων, ζητούσαμε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του Δημάρχου προς το ίδρυμα Soros και στην οποία τονίζαμε ότι είμαστε υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους διαφάνειας εξ’ αρχής των διαδικασιών και όχι «μετά την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό του ΟΚΠΑΠΑ», όπως δηλώνει ο Πρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπίμπης

  Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο αθλητικός συντάκτης Γ. Μπίμπης

  Ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε το ΚΕΠ Plus στα Γιάννενα

  Στα Ιωάννινα γίνεται η παρουσίαση του ΚΕΠ Plus, των νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το ΚΕΠ ως υποστηρικτική δομή και για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις

  Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΕΣΥ

  Ημέρα πανελλαδικής δράσης σήμερα για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στο ΕΣΥ και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας

  Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας

  7,1 εκατ. ευρώ για τα έργα αποχέτευσης σε Ροδοτόπι και Άγ. Ιωάννη

  Ο Ιούνιος της πεζοδρόμησης στο παραλίμνιο

  Την απόφαση παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή, μέχρι το τέλος Ιουνίου υπέγραψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.