Τρίτη 28.09.2021
More

  10χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο περιμένοντας να περάσει τα σύνορα

  Τραγικός θάνατος για ένα 10χρονο παιδί στη γειτονική χώρα. 

  Ο απροσδόκητος θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί του Σαββάτου κοντά στο χωριό Βουλιαράτες σημαδεύει μέχρι στιγμής την μαζική επιστροφή των εκδρομέων του δεκαπενταύγουστου από τη γειτονική Αλβανία.

  Το δεκάχρονο παιδί ταξίδευε με τους γονείς του προς την Ελλάδα και βρισκόταν στην αναμονή όπως και χιλιάδες άλλοι ομογενείς και αλβανοί πολίτες μέχρι να φτάσουν στην Κακαβιά και να περάσουν τα σύνορα.

  Ένα ασθενοφόρο που λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραλάβει έναν ασθενή από την Κακαβιά και τον διεκόμιζε στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, παρέσυρε τον 10χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.

  Οι εικόνες από ειδησεογραφικά site της γειτονικής Αλβανίας είναι συγκλονιστικές αποτυπώνοντας το άσχημο παιχνίδι που επιφύλαξε η μοίρα για τον 10χρονο και τους οικείους του.

  Η κατάσταση στο μεταξύ στην Κακαβιά παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως και την Παρασκευή, με χιλιάδες Ι.Χ να έχουν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων, πολύ πίσω από τους Γεωργουτσάτες, περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.

  Από τη Δευτέρα ισχύουν αυστηρά μέτρα για την είσοδο στην Ελλάδα από την Κακαβιά από όπου θα επιτρέπεται η διέλευση μέχρι 750 ατόμων την ημέρα, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν και αρνητικό μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ώρες νωρίτερα, από το Κρατικό Νοσοκομείο των Τιράνων, που είναι το μόνο που έχει τη σχετική δικαιοδοσία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής από τη γειτονική χώρα.

  Σε δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων στην Ήπειρο Π. Λυκίδης τόνισε, ότι η κατάσταση είναι απολύτως πιεστική και πολύ χειρότερη από αυτό που περίμεναν και οι ίδιοι. Είχαν προειδοποιήσει μάλιστα για αυτές τις εικόνες, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πράξη, κανείς δεν έδωσε σημασία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ